Magyarország a keresztényüldözés elleni küzdelem központja – hangsúlyozza a kormány, nincs nyoma azonban annak, hogy az Orbán-kabinet fölvetné a témát a vallásszabadságot súlyosan korlátozó kínai vezetésnek. Az Open Doors nemzetközi keresztény szervezet 2024-es jelentése ötven országot sorol fel, ahol a világon a legsúlyosabb keresztényüldözés zajlik. Közülük Kína 2024-re több lépcsőn fellépve a 19-ik helyre került. Hszi Csin-ping, a Kínai Kommunista párt hazánkban tartózkodó főtitkárának 2012-es hatalomra kerülése óta a keresztények helyzete sokat romlott az ázsiai országban, különösen az elmúlt öt évben. A kereszténységet Peking nemzetbiztonsági fenyegetésnek tekinti. Az Aleteia francia katolikus lap Claude Meyer sinológust idézi, aki szerint ugyanakkor a kínai keresztények az egyre vadabb tiltás és elnyomás ellenére mind többen vannak.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: hirek
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
A nagy keresztény kormányunk ilyen diktátorokkal parádézik,aki üldözi a keresztényeket,ezt a fajta barátságot akarjuk?
Havanagi
Kína nyíltan,döbrögi álcázva csinálja,elhazudva mindent.Nyírja a magyarokat,kifosztotta az országot minden tekintetben és még mindig húz még egyet a nadrágszíjon.Aki hisz még nekik,az elmebeteg!
Nessy
Ettől a státusz keresztény kormánytól ennyi várható! Szerintük keresztényüldözés csak nyugaton van, keleten ez elvtársi, baráti kapcsolat!
Pusztai
Milyen keresztény kormány az amék óránként szegi meg a Tízparancsolatot,Bibliára tett kézzel fogadta hogy MO-ért dolgoznak de leszarják, csak az önös érdek, gazdagodás a cél??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.