Benyújtja a parlamentnek a Nemzetgazdasági Minisztérium a fémtörvény szigorítását - írja a szombati Magyar Nemzet.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

No power for nobody
Cigány tanulóvezetőt kérdezi az oktatója:
-Milyen táblát hagytunk el?
-Alumíniumot,visszatolassak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csikknorisz
A tűzoltók szerint a fóti 10 hektáros erdőtüzet is kábelégetők okozták. fovaros.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=hirek&hirid=2434 Biztos ők is legálisan jutottak hozzá, azért szokták sutyiban, éjszaka, eldugott helyen csinálni. A rádióban beszéltek helyiekkel, ők mondták, hogy többször is érezték már a szagot, rendszeresen jártak oda kábelt égetni. De akkor miért nem csukták le őket már régen, miért kell megvárni, hogy katasztrófa történjen, addig meg a kutya nem foglalkozik vele?
Powika
Ezeknek a senkiháziaknak nem a kezét vágnám le, hogy ne tudjanak lopni, hanem a lábukat!
Akkor menjenek lopni!!!
Kész...
Levendula
@Powika: vagy a szemüket... hogy ne lássák a kábeleket?
libero
Lesz is itt majdan szigorúság... ha a pécsi Tettyén a kiszáradt, kókadt facsemeték árnyékot teremtenek a tűző napon kemenceként üzemelő űlő alkalmatlanságok, ha víz fog folyni az állásban tönkrement szökőkút viz-ellátó rendszerén, ha a Mecsek-Áruházi gigaakvárium vízzáró, a Jókai tér, a Belvárosi műkő burkolatú utcák járhatók, az Expo sátor célszerűen használható lesz.

A fémtolvajok vezérei addig vígan gyűjtögethetik megélhetési millióikat, mi pedig várhatunk, és kevés a remény hogy unokáink megérik...
lbs
Már ideje, hogy végre szigorítsanak!

Úgy 12 éve történt, hogy "szokás szerint" Kőbánya felső és Rákos állomások között a "szokásos" helyen (gyakorlatilag mindig ott történnek események) elloptak egy jó hosszú szakasz - úgy 50m - biztosító-berendezési kábelt ami miatt súlyos fennakadások keletkeztek a Budapest - Miskolc vasúti fővonal forgalmában. Vonatok közlekedését kellett lemondani, állt az áruszállítás, stb.
A zavarelhárításhoz gépkocsin kivonuló műszerészeket kikísérte az akkori vezetőmérnök - aki meglehetősen jó erőnlétben volt és az akkori tömege úgy 120kg lehetett.
A helyszínen elkapták a még ott foglalatoskodó "rezesbandát" és a vezetőmérnök megintette őket kissé...

Az eredmény: Eltalálták! Vagy félévig kellett járnia a rendőrségi kihallgatásokra, meg utána a bíróságra önbíráskodás megvalósultsága miatt!
Ugyanis a "sértettek" feljelentették!

Innentől kezdve a kábeltolvajlás tényével nem is foglalkoztak a derék helyszínre kivonult szervek, illetve közölték, hogy a MÁV műszaki stáb a műszerészek és a vezetőmérnök bizonyítsák be, hogy a különben lefoglalt cca. 50m-nyi kábeldarab egyáltalán valaha is a vasút tulajdonába volt-e? Hiába mutatták be a vágás helyét ott a helyszínen azon nyomban még a helyszíneléskor!

Nos nem a Rendőrséget kárhoztatom, hanem azokat az ügyeletes "emberjogvédőket" akik kipártolják ezeket a parazita életmódot folytatókat, sőt külön jogi segédletet is adnak nekik!
Ezek kötik meg a Törvényt és a Rendőrséget, hogy az elvárható módon tevékenykedjenek.

Még így is túl laza a törvénytervezet, mert a közüzemi berendezések, járművek, stb. bármiféle szándékos rombolását eleve kimagasló közveszély okozásnak és nagy veszélyt előidéző szabotázscselekménynek kellene minősíteni, aminek a minimális kiszabható büntetési tétele legalább 10 év fegyházban letöltendő szabadságvesztés kellene hogy legyen.
De nem ám wellness börtönökben, hanem jól szervezett börtönmunkahelyeken, ahol a napi tartásdíjukon kívül még kötelesek lennének hasznot is...
lbs
kitermelni!

Állítom, hogy ezek után ugrásszerűen lecsökkenne az ilyen bűncselekmények száma!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.