Nő vagyok, és nem akarok gyereket. Nem arról van szó, hogy utálom a gyerekeket, csak nem akarom a gyereknevelés miatt feladni a mostani életvitelemet. Igen, önző vagyok, nem akarom, hogy minden gondolatom, minden pénzem, és minden időm egy gyerek körül forogjon. Márpedig, ha vállalnám a gyerekszülést, így lenne, nem kötelességből, nem muszájból, hanem mert így vagyok kódolva. (Nincs vége, olvass tovább!)

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
@Angelika: Nagyon elgondolkodtató ez a cikk. Biztos te is hallottad azt a mondást, hogy egy nő mindent megtesz azért, hogy legyen gyereke, és mindent azért, hogy ne legyen.
Sajnos nem tudtuk meg, hogy ez a nő hány éves, de az írása alaoján besaccolom 30-nak.
Többször elolvastam, amit írt. Az a meglátásom, hogy valóban nem akar gyereket. Azok az indokok amiket felhoz, csak védekezés, de nem reális indok. Igaza van, ő inkább a jólétet választja, a saját felhőtlen jólétét, és ebbe nem fér bele mindaz a sok lekötöttség, ami egy kisbaba felnevelésével jár. Szerintem fél vállalni, és nem is akar felelősséget vállalni.
Arra nem tudok én sem választ adni, hogy egy nőben mikor alakul ki az anyaság iránti igény. Bennem példul azonnal, amint férjhez mentem. ' év múlva megszületett az első majd 19 hónap múlva a második. Mindketten így akartuk. 5 évig voltam egyhuzamban gyesen, és életem legszebb 5 éve volt. Azért gondolom, ha valakiben nem jelentkezik az anyai vágy és nem érzi ösztönösen azt, hogy kisbabát akar éjjel-nappal ringatni, akkor annál hiába is várja a férje. Ez két külön út szerintem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyafüle
Néha a gyerekek mondanak olyat, amivel megbántanak, de ezt nem gondolják komolyan!
Sőt másnap már bánják, ilyenkor próbálnak esetlenül hízelegni, de aztán újra elkövetik a kis hadjáratukat:)) Kicsi korában a földhöz vágja magát úgy hisztizik, aztán jön a "haggyá békén, mindíg csak engem piszkáltok", végül a "bezzeg a Kriszti anyukája milyen jó fej"
"azért sem jövök haza 11 órára, majd csak éjfél után!
Mennyi mindent tudnak a fejünkhöz vágni, mire őneki is benő a feje lágya:)))
Ezért nem szabad elkeseredni, egy anya mindíg készenlétben áll, hogy ott vagyok melletted, ha szükséged van rám, csak szóljál és én melletted vagyok. De ezt ő úgyis tudja, ezért csörög a mobil este 11-kor, pedig már alszunk ilyenkor.
honeykiss
"Nem akarok aggódni " nevetséges...persze a jólétről nehéz lemondani, de egy nő szájából ezeket a szavakat hallani elkeserítő...de akkor maradj vénségedre gyerek,unoka nélkül vegetálj egyedül és foszd meg magad attól az érzéstől, amit egy anya érez mikor magához őleli az első pillanatban születendő gyermekét.
darwin
@honeykiss: Ha férfi mondta volna ezeket a szavakat,nem csodálkoznál? "Nősovinizmus". Bár még ilyenről nem hallottam.Vannak férfias nők a munkában,miért ne lehetnének a családban is férfias gondolkodásúak? A kivételektől erősödik a szabály.Ha nem lennének ilyen "antigyerekes" nők,nem is tudnánk értékelni az igazi anyákat. Így kerek a világ.
honeykiss
@darwin: én már nem csodálkozom semmin...de csak remélni tudom,hogy te nem az ilyen "antigyerekes" nők után tudod értékelni az anyákat, sajnálatos volna...nem hinném,hogy a világ így kerek...de te tudod ez a te véleményed...tiszteletben tartom
darwin
@honeykiss: @Horizont:
Fény nélkül nincs árnyék és fordítva.
Mami48
Jobb egy nő, aki tudja, hogy nem akar gyereket, mint egy rossz anya. Ha választani kell. Többre tartom azt, aki tudja, hogy nem lenne kiváló szülő, vagy a lelke mélyén nem akarna szülő lenni, mnt azokat a nőket, akik szülnek rakásra, és nem tudják eltartani, ellátni őket, vagy egyszerűen annyira ostobák, és primitívek, hogy fel sem merül bennük, hogy a gyerekeket nem az utcának, a plázának, meg az aluljárónak kéne nevelnie.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.