Mindig taszító, ha a két vagy több ember ér el együtt valamit, és egy aratja le a babérokat. Különösen furcsa, és megdöbbentő, ha ezt egy férj teszi a feleségével. Tudjuk, hogy minden erős, tudós, vagy hatalmas férfi mögött egy okos nő áll, és sok esetben a férfiak szeretik elfelejteni, milyen sokat köszönhetnek a háttérmunkásaiknak, a feleségüknek. Olyan jó lett volna, ha Einstein megmarad a piedesztálon, de a korabeli feljegyzések, elméletek, valamit a kutatások alapján ő sem volt különb férfi néhány babéraratgató férfitársánál, ami persze a tudományos munkájának elismerését nem érinti, inkább csak nüansznyit levon emberi nagyságából.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQríkú
No ez így aztán qrvára nem igaz!
Az elméletet Albert írta és a matematikai alapokat is ő állította fel, de neje a matekzseni volt az aki ellenőrizte a számításokat, mert arra tényleg lusta volt Einstein:)
Ha ennyit nem tud a cikk írója akkor jöhet ganét hányni Szamanta meg Lukrécia a két tehén alól!
Angelika
@QQríkú: A lényeg ez: "A házaspár együtt végzett tudományos munkát, de kevés feljegyzés maradt arról, hogy melyik fél, mennyire járult hozzá a sikerekhez. Mileva tudományos munkáját sok félreértés és kevés ismert tény övezi. Két tudományos közleményről biztosan tudott, hogy létrejöttükben nagy szerepe volt az asszonynak. Az első cikket eleve közösen tervezték publikálni – mely a hajszálcsövességről szólt -, de később Einstein kihúzta Mileva nevét és saját neve alatt jelentette meg. A másik, amiért végül Einstein a Nobel-díjat kapta meg, olyan termodinamikai levezetéseket tartalmaz, amelyet a kutatók egyértelműen Milevának tulajdonítanak." NEM írta a cikkíró, hogy mit ki csinált. Tán a cikket kéne elolvasni, aztán firkálni. És a relativitá-elmélet rész így kezdődik: "Einstein legnagyobb munkájában, a relativitás-elméletben, valószínűleg nem volt közvetlen szerepe..."
Angelika
@QQríkú: Még valami. A háttérből segítőkről szól a dolog, és ne vegyük már el a matematikus asszony érdemeit csak azért, mert nem kiabálta szét, hogy én is ott volam, én is ott voltam!
QQríkú
@Angelika: Már hogyne venném el?
Ő csak egy nő!
Azaz a férfiak kielégítésére és kiszolgálására kitalált asszonyi állat!
Látom forog a szemed, de bizony akkoriban ez volt a vállalt vélemény amíg ma álszent módon mást írunk és mást mondunk!
De ha gondolod akkor elbeszélgethetünk jó kis portói mellett a fizikáról, s fizikusokról és úgy általában a relativitás elméletről vagy a a kvantumfizikáról, de csak ha ráérsz:)
Angelika
Valamit tudnod kell, a cikket nem én írtam, de aki írta, annak a tudásában, szakmai hátterében és a maximalizmusában biztos vagyok. Ezért sem írta azt, hogy így, meg úgy volt, hanem azt, hogy a korabeli tudóstársak feljegyzéseiből, stb. ez derülhet ki. Te se voltál ott, ő sem, meg én sem, az viszont tény, hogy az asszony matekkal, az ember meg fizikával foglalkozott, tehát jó páros volt egy kis relativitás-elmélethez. Velem meg jobb, ha a női titkokról, meg gyereknevelésről akarsz csevegni, mert kvantumfizikában nem vagyok elég erős. :DDD Enyhén szólva. A portói jöhet, a szemem nem forog.
Angelika
@QQríkú: Bocsi, az előző neked szól. :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.