Kopt nyelven íródott négy szó egy 4. századi papirusztöredéken szolgáltatja az első bizonyítékot arra nézve, hogy a korai keresztények némelyike nősnek hitte Jézust - a korábban ismeretlen evangéliumról a kopt tanulmányok 10. nemzetközi konferenciáján számoltak be Rómában.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

keresztapa
@Nakimaga: Leonardo Utolsó vacsora c festményen Jézus Jobbján, János hosszú hajjal, nem (nőalak) igazad van, a festő tudhatta, hogy Jánost mindég hosszú hajjal ábrázolták
Leonardo is. Csak a festményről ami a Milánó, Santa Maria delle Grazie kolostor melletti
refektóriumban tekinthető meg. Apostolok négy csoportra osztva ábrázoltan.
Balról jobbra: 1 csoport, Bertalan, Jakab, András. 2 csop, Júdás,Péter, János.
3 csop, ... Jézus...,központban... Tamás, Jakab, Fülöp. 4 csop, Máté, Tádé, Simon.
A festmény 1495- 1498 ig 3 év alatt készült el.Máté evangélium 26, 17, 28 tanulmány
alapján valamint, János evangélium. 13, 21, 25. tanulmány tartalmának ábrázolt formát követve. Készítette el a kor legkiemelkedőbb Útólsó vacsora c festményét. Mérete 460 x 880 cm. üdvözlettel keresztapa.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
@Kutyafüle: Ebben tökéletes az igaz látásod, de még a festményen Jézus központban van helyezve, addig Isten ábrázolása egy festményen sincs megjelenítve, miből következtetni lehetne, a kép központ "Isten" jobbján való megjelenítésre, mivel csak imában foglaltatik az Isten jobbja felőli ülés. De nagyon elgondolkoztató az általad való felvetés, Lehet az a szeretett kifejezése, hogy úgy szerette Jézust mint fiát, de zavaró, hogy csak imában jelenik meg ez az állítás, képen még megfestésre egy festőt sem
ihletett meg vászonra vinni. Lehetséges az a verzió is, hogy nincs oly tehetség korunkban aki tudna Isten képet, alkotni tehetség hiánya miatt, mert Jézus kép már alkotva van. vagy eljövendőben fog megjelenni amire az ima utal. Lehetőség határtalan de hinni lehet az eljövendőben is, csak az igazolása nem bizonyított a jelenben.
Kutyafüle
@keresztapa: Miért van az, hogy Jézust mindenhol szőke kékszemű fehérbőrű embernek ábrázolják? Ellentétben Keresztelő Szent jánossal, akit fekete hajú enyhén barna bőrű embernek festenek meg. Hiszen első unoka testvérek voltak? Az anyák testvérek voltak.
Isten a maga képére alkotta meg Jézust, mint fiát.Ez is érdekes nem?
Ja, visszatérve Jézus isteni szeretettel szerette Jánost, a többi tanítványát emberi szeretettel szerette. Ezért volt kiváltságos János apostol
keresztapa
@Kutyafüle: Ajánlom a az aranyecset elolvasását Munkácsi Mihály élet története, annak minden alkotásának művészi kifejezésének,egyediségének képreformálása, mennyi tanulmány előzte azt meg, mennyi kínlódás, keresés még megtalálta azt a személyt aki megfelelt kielégítette elgondolását Golgota, Triológia biblia ismerete. Szabad művészi szabadság az ábrázolásnak. A Keresztre Feszített megváltó alakját önmagáról mintázta, az összes szenvedését sűrítve arcára vetítette. bibliai történetekben olvastam, hogy a bibliai ábrázolás képeken az alkotó elgondolása, színválasztása egyéni ízlésének megfelelően történik, ezért is lehetséges az általad írt érdekességek.
Kutyafüle
@keresztapa: Aranyos vagy, hogy írtál. Amit ajánlottál könyvet, már olvastam, de egyszer ha időm engedi leveszem a polcomról, a szüleimtől örököltem a 2 kötetes könyvet. Dallos Sándor: A nap szerelmese, és az Aranyecset.( Szépirodalmi Könyvkiadó 1971).
A Krisztus Pilátus előtt c. festményét 1882 februárjában állították ki Pesten.
Innentől kezdve már a Honfoglalás c. monumentális festményen gondolkodott.
Ha lesz időm, sort kerítek rá, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet. Üdv.Kutyafüle
Utóirat: Ha van kedved, kattnts a Hvg-re, ott megtalálod a Torinói lepel történetét, ami kapcsolódik ehhez a cikkhez. Üdv.
qxy
Én úgy vagyok. Nem a papoknak pásztoroknak hiszek ők mondhatnak bármit. jót is rosszat is de mondják is. Hinni , feltételek nélkűl. Vagyis ne kérdezz! és ha van kérdésed, ki is tudják magyarázni hogy nekik van igazuk. Én is mondtam. Mennyi bűnt követtek el Isten nevében? Mert a papok mondták, szabad.
keresztapa
@Kutyafüle: Köszönöm kedvességed, hogy a Torinói lepelre felhívtad figyelmem, előző olvasataimba bebizonyítva volt a hamisítvány, most a valódiság! Ugyanaz a személy
minősítette hamisítványnak, aki most hitelesen valódinak, a tudomány fejlődésével indokolva, na most ha a tudomány magasabb fokán meg bizonyítható lesz,hogy mégis csak hamisítvány.! Ezt én bízom az emberi érzelemre, képzeletre, és értelemre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.