Ha jól megfigyeljük, az anyák a kisbabájukat mindig úgy veszik a karjukba, hogy a csecsemő feje a bal karjukon a szív oldalán nyugodjon. Természetesen teljesen mindegy, hogy bal vagy jobbkezes az anyuka. Valószínű, hogy a babát megnyugtatja, ha hallja az édesanya szívdobbanásait, melyet 9 hónapon keresztül megszokott. Az első három év, úgy mondják, hogy az „ölelésé”. Az anyák nemcsak felemelik, hanem magukhoz ölelik, átkarolják kisbabájukat, ezzel nyugalmat, biztonságot nyújtva a babának. A csecsemők pedig kapaszkodnak és gyakorolják a velük született reflexmozgásokat.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mami48
Mégpedig nagy-nagy hibát. Szegény csecsemő még csak sírással tudja kifejezni az érzéseit, és ha magára hagyják, úgy érzi, hogy senki sincs, aki őt meghalgatná, megvigasztalná. Ez ugyanis nem hiszti, hanem jelzés. Egy pici baba még nem tud hisztizni. Majd két éves korában. Akkor már profi lesz benne. Az az anyuka, aki nem veszi fel a pici babáját, mert sír, hanem hagyja bömbölni a kiságyban, megérdemli, hogy vacak kapcsolata legyen a gyerekeivel. Ami még kiborít: "hagy üvöltsön, erősödik a tüdeje". Na ettől nagyobb baromságot kitalálni sem lehet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qxy
Na most ezért kapok? Pedig ha minden alkalommal fel kapdossák, azzal csak azt éri el a szülő hogy fel lessz kapatva. és igenis hozzá szokik a gyermek már hamar, hogy nyikkan egyet és fel van véve.Amúgy látszik a gyereken, ha valami baja van. Lényeg foglalkozni kell vele nagyon sokat Beszélni hozzá, énekelni és ezt úgy is lehet csinálni hogy nincs őlbe. Mert ha a szülő késön jön rá hogy - Jaj kicsim nem veszlek fel mert nehéz vagy akkor meg azért sír és mit kap a gyerek? Sok esetben egy kis taslit a fenekére. De ki is kapatta fel? ? Kinek is kellene a seggére verni? ?
Angelika
@qxy: Soha nem hagytam sírni a kislányomat, nem is sírt, csak ha valamit jelezni akart. Nem bömbölt órákon át, és nem volt folyton ölben, igen, lehet neki énekelni, meg mesélni úgy is, hogy nincs ölben, én is ezt tettem. Ugyanakkor, ha sírt, akkor nem hagytam magára, hogy majd abbahagyja. Persze, hogy abbahagyja, mert elfárad, belefárad a reménytelen üvöltözésbe, és elalszik. Csakhogy ez nyomot hagy a babában. Megjegyzem, engem sem hagytak sírni, pedig anyámnak is mondták, hogy majd jól fel lesz kapatva a gyerek. Soha, semmi baja nem volt velem anyámnak, én még csak hisztis se nagyon voltam később, és egész életemben imádtam az anyámat, és imádom ma is, ami széttéphetetlen kötelék kettőnk között. Hogy ez attól van-e, hogy nem hagyott sírni, nem tudom, de a lányom és köztem hasonlóan mély a kapcsolat.
qxy
@Angelika: Ezért írtam. foglalkozni beszélni énekelni. Ekkor alakúl ki az a kapcsolat, amit te is írtál. és ami nálad is így lehetett. Soha nem lehetek olyan fáradt hogy ne tudjak a gyerekkel foglalkozni. Tudod hány családba hallom meg látom ? a gyerek kérdez, az apa - Honnana f... ból tudjam! Tanujjjjá! és ezt kapja az anyjától is. Gazdagok, vettek elég játékot és nem volt olcsó Jó van nevelve.De mi nem ilyenek vagyunk ez a jó! .
Angelika
@qxy: Pénzen nem lehet szeretet venni, bazi nagy közhely, de igaz, küldönösen kisgyerekek esetében. Azt figyelem, hogy a lányom a sok játéka közül néha egy szalvétával játszik, teregeti, rakosgatja, betakarja vele a babáit, szóval nem az a lényeg, hogy mennyit költünk a gyerekünkre, hanem hogy magunkból mit adunk.
sza
@Angelika: Én sem hagytam! A nagyobbik lányom csak úgy volt hajlandó elaludni ha ringattam! Ha én kidőltem jött apuka...Minden nap holt fáradtak voltunk, mert ha letettük a seggét a kiságyba már üvöltött! Megszületett második gyermeke. Na te nem leszel felkapatva...! Csendes nyugodt baba volt, teljesen más mint a nagy. Éjszaka ha felkelt megszoptattam tiszta pellus , szunya tovább. Gyerekek közt is van különbség! Ezzel nem azt akarom mondani hogy hagyni kell üvölteni... Amikor a kicsi fiam született a lányok 16 és 14 évesek voltak. Mit mondjak a fiam vízszintesen szédült. Valamikor 3 éves korában kezdtünk rájönni hogy ez nem lesz így jól, mert lefárasztott mindenkit!
Proli
Nem akarok itt értekezni az imprintingről az inceszt anyai kötődésről, mert kár lenne, sokan nem értenék.
Nagyim mondását idézném, abban évezredes bölcsesség van!
"Az első éjszakai felsírástól kezdve nevelni kell a gyermeket!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.