Ma már nem úgy főzünk gyümölcslekvárt, mint ahogyan azt nagyanyáink tették, ők hatalmas nagy lábasokban, sőt üstben főzték ősszel az ízletes szilva, vagy a csete (bodza) lekvárt. Órákig főzték, kavargatták, mire elkészült. A mai modern háziasszonyok már nem töltenek órákat a konyhában. Az új konyhai eszközök is meggyorsítják az elkészítés idejét. Már nem készítünk nagy mennyiséget, mert nincs is ennyi gyümölcsünk, hiszen kicsi a konyhakertünk, ha úgy kell megvásárolni a piacon a gyümölcsöt, akkor bizony sokba kerülne mindez.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Kedves Kati! Nagyon jó receptekkel rukkoltál elő! Kreativitásom csak ennyi: én is most főzök a nyári gyümölcseimből... pálinkát! :)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mami48
Ó, igen! Végre nem az unalmas baracklekvár! Imádom ezeket a recepteket! A szőlős-chilis-csoki egy kicsit bizarrnak hangzik, de ha azt veszem, hogy sültekhez kínálhatja az ember, akkor nagyon tetszik az is!
varrólány
Azért az igazi a hosszú kevergetés, már az íz szempontjából.
Azért a nagyanyós lekvárnak nincs párja. Nemsokára főzöm a csipkelekvárt.:-))
adrenalink
@X-ray: Sarka nagysasszonyt más témájú irományoknál keresd! Hájfejű Hajdút megfőzte, és ezzel ki is merült a főzési tudománya.
Fater59
Az ínyenceknek , összefut a nyál a szájukban !!!
QQCSI
Minden tiszteletem azé, aki veszi a fáradságot és nem boltban veszi a lekvárt.
Pláne, ha még kreativitást is visz bele. (A zöld paradicsomos ötletet elviszem a kolléganőmnek, épp a minap mondta, hogy nem nagyon akarna savanyúságot csinálni belőle.)
sokanvagyunk
Kedves Kati! Nagyon jó receptekkel rukkoltál elő! Kreativitásom csak ennyi: én is most főzök a nyári gyümölcseimből... pálinkát! :)))
sokanvagyunk
@ila51: Igen, biztos jobban eláll(na), és cukor nélkül! :))
ila51
Van egy videó , ahol Bordás Marcsi zöld paradicsom , vagy zöld dióból kutyult valami lekvárt , régen láttam gasztro angyal ?:))
adrenalink
@sokanvagyunk: A székely meg a fia az érett gyümölcsöket szedi össze a kertben. A fia megkérdezi:
- Mi lesz ebből a sok érett gyümölcsből, édesapám?
- Hát, ha anyád meggyógyul lekvár, ha nem, akkor pálinka.
sokanvagyunk
Gyerekek!
Adjatok már egy jó receptet nekem, ami azzal kezdődik, "végy egy kiló muslincát"! :))
Dulcinea
Tényleg izgalmas ízkavalkád, jelent meg itt kérem!:)) Gratulálok a kutyulónak...nagyon kreatív és fantázia dús elmére vall egyszerű dolgokból mennyei finomságok!:))

Kedves Kati! A chiliscsoki lekvárod szerintem mindent visz!...Legyél kedves még több ilyen egyedi "kutyulmányt" megosztani velünk...a közeljövőben!
Kutyafüle
@sokanvagyunk: erre is van megoldás. vedd le a cefréshordó tetejét, s a kiszálló muslincákat lepkehálóval fogdosd össze.:)))))))
Pilóta
@Kutyafüle: Jahhh, és mi az a "kobatök"?
Kutyafüle
@Pilóta: Az éjféli gépelés átka: kimaradt a k betű. Kobaktök.
Angelika
@Kutyafüle: Banyeeeeek! Én azt hittem, hogy van ilyen, hogy kobatök! :DDDDD
sokanvagyunk
@Angelika: nem baj! legközelebb a vak csibe szemével tréfál meg bennünket :)))
Angelika
@Angelika: @sokanvagyunk: Javítom, ha ilyen nincs, akkor nem lehet ez a címe. Hűha. :)
Angelika
@sokanvagyunk: De hülye vagyok, zavaromban magamnak is írtam. :)
Angelika
Na. Ráadásul én írtam el, Kati végig jól írta. Akkor én nem az éjszakára, hanem a kapkodásra fogom. :)
Kutyafüle
@Angelika: Imádom ezt a komikus helyzetet:)) De akkor most egy életre megtanultad, hogy létezik kobaktök:))
Angelika
@Kutyafüle: Igen. :) Viszont kobatök nem létezik... :))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.