Ma már nem úgy főzünk gyümölcslekvárt, mint ahogyan azt nagyanyáink tették, ők hatalmas nagy lábasokban, sőt üstben főzték ősszel az ízletes szilva, vagy a csete (bodza) lekvárt. Órákig főzték, kavargatták, mire elkészült. A mai modern háziasszonyok már nem töltenek órákat a konyhában. Az új konyhai eszközök is meggyorsítják az elkészítés idejét. Már nem készítünk nagy mennyiséget, mert nincs is ennyi gyümölcsünk, hiszen kicsi a konyhakertünk, ha úgy kell megvásárolni a piacon a gyümölcsöt, akkor bizony sokba kerülne mindez.
Forrás:
nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
26 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Azért a nagyanyós lekvárnak nincs párja. Nemsokára főzöm a csipkelekvárt.:-))
Pláne, ha még kreativitást is visz bele. (A zöld paradicsomos ötletet elviszem a kolléganőmnek, épp a minap mondta, hogy nem nagyon akarna savanyúságot csinálni belőle.)
- Mi lesz ebből a sok érett gyümölcsből, édesapám?
- Hát, ha anyád meggyógyul lekvár, ha nem, akkor pálinka.
Adjatok már egy jó receptet nekem, ami azzal kezdődik, "végy egy kiló muslincát"! :))
Kedves Kati! A chiliscsoki lekvárod szerintem mindent visz!...Legyél kedves még több ilyen egyedi "kutyulmányt" megosztani velünk...a közeljövőben!
Új hozzászólás