November 1. a Mindenszentek ünnepe, november 2. a halottak napja. Világszerte az elhunytakra emlékeznek ezeken a napokon. A Mindenszentek (latinul: Festum omnium sanctorum) a katolikus és az ortodox keresztény egyház ünnepe, az ortodoxok egy héttel később tartják. Azoknak az üdvözülteknek a közös emléknapja, akiket nem avattak szentté, illetve a kalendárium név szerint nem emlékezik meg róluk.

Forrás: tutihir.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dragonita
youtube.com/watch?v=pKqqovookN0
Bakos Erika: Néma könnyek
Hajnal lopózott a csendesült tájra, néha egy bagoly kiált az égre fel, gyertya lángja vet árnyat a fákra, sírok között egy asszony térdepel. Bántaná, ha magányában zavarnám, hallgatag fohásza kedveséhez szól, továbbmegyek még a fák avarján, mert engem is vár egy sír valahol. Halottak napja van, megemlékezés, halk imát mormolok szeretteimnek, nehéz elviselni a nemlétezést, s`utat engedek néma könnyeimnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.