Egy középiskolai tanár az órájára készülve konyhakutatást végzett: a laposföld-hívők egyik „bizonyítékának” járt utána – méghozzá a saját játékszabályaik szerint, mert szerinte csak így van értelme vitázni velük. Ha a cím valami lekezelőt sejtet, az csak reklámfogás. Valójában pont a lekezelés ellen fogok kiállni, valamint egy laza ismeretelméleti terepsétára hívom az olvasót. A természettudomány látványosan hatástalan szerszámnak bizonyul, amikor ideológiai furkósbotként kezdjük lóbálni. Márpedig szerintem pont ez történik legtöbbször, mikor a laposföldmodell híveinek egyre növekvő táborával szembesülve a hagyományos gömbföldes (jó, tudom, geoid) modell mellett kiálló kommentátorok, influenszerek reagálnak a világnézetüket felborzoló „lapsi” tartalmakra. Arckaparásnál, egymás közötti szörnyülködésnél, felkészületlen kioktatási kísérleteknél vagy lemondó nagyazistenállatkertjézésnél kevesen jutnak tovább.

Forrás: telex.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy igencsak releváns „történet”

telex.hu: „Így neveld a laposföldesedet! – kalandozás egy összeesküvés-elmélet világában”

Szellemes jópofa, érdekes, de minek?
Ösmervén a közgondolkodás álltalános természetét ez a „matematikai okoskodás” sokak számára kínaiul van!
Azonban azoknak, akiknek „szánták” végképp reménytelen: „kevesen figyeltünk már meg horizont mögött eltűnő hajót, kevesen méregettük távoli hegyek látszólagos magasságát”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.