Lassan száz éve lesz annak, hogy a házasság intézménye, mint egyedül üdvözítő együttélési lehetőség férfi és nő között, hanyatlásnak indult. Amit annak idején vadházasságnak neveztek, azt ma már kevésbé elítélően próbaházasságnak, vagy élettársi kapcsolatnak hívják. Manapság sok fiatalnak a karrier, az anyagi biztonság megteremtése az elsődleges cél, majd mindezek birtokában a húszas éveik végén, harmincas éveik elején gondolnak csak családalapításra. Ekkor sokan választják a próbaházasságot, mint együttélési formát, melyet - leginkább a nők - gyakorlásnak tekintenek, hisz a végcél a legtöbb esetben a házasság.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teremőrző
Én együttélés párti vagyok, mégpedig azért, mert nem gondolom, hogy a papír bármit is megváltoztat, vagy jelent. Ha szeret és szeretem, akkor papír, meg haccacáré nélkül is tudunk boldogan élni.
DogAdventures
A szerelem olyan, akár a szél: nem láthatom, de érzem, nem egy, hanem az egyetlen lehetőség, hogy boldogok legyünk.Tök mindegy,hogy házasság vagy együttélés,kinek-kinek.
kukac50
Nem a papír tartja össze a párokat,hanem a szeretett.
Nem pénz kell a boldogsághoz hanem szeretett,kenyérkére való meg jó ha van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.