Ha az embernek gyereke van, olyasmit is megtud karácsony előtt, amire addig egy kicsit sem volt kíváncsi. Például, hogy a játékgyártók fantáziája vajon kimeríthető-e? Például, hogy a gyerekek szívesen ölelgetnek-e szörnyeket? Vagy, hogy a játékboltok árai között milyen különbségek fedezhetők fel? Esetleg azt is, hogy a saját gyerekünknek nem az értelmes, hanem a béna, haszontalan, semmire sem jó marhaságok tetszenek, és szülő legyen a talpán, aki ellen tud állni a könyörgő tekintetének. De nézzük csak, mik az újdonságok, melyekkel lenyűgözik a gyerekeket, és őrületbe kergetik a szülőket a játékgyártó óriások?

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mami48
@varrólány: ez igaz. a jó minőséget meg nagyon meg kell fizetni. A fajátékok is rettenetesen drágák, pl. az építőkocka. De azt látom, hogy a mai gyerekek inkább legóznak. Amíg kicsi a gyerek, nem adok neki fakockát, mert eldobja, és megsérülhet, vagy ő, vagy az ablak, láttam már ilyet, ha meg már nagyobb, akkor nem érdekli, akkor inkább a legó köti le.
varrólány
@Mami48: A lego az tényleg jó, régebben olcsóbb változatokat is lehetett kapni és remekül lehetett variálni.
A könyv az tényleg jó ajándék de csak akkor ha szereti a gyerek az olvasást. Nálunk szerencsére teljesen könyvimádó. Velem együtt.
Mami48
@varrólány: na nálunk is. már a kiságyban, amiko rmég nem tudott semmit csinálni, azzal lehetett lekötni, hogy mutogatta neki az anyja a képeket a könyvben, és mesélte a történetet. Nyilván nem nagyon értette a mesét, de a képek, meg az anyja hangja lekötötte. Most meg ugye már mindene a meseolvasás, nézés, csak arra kell figyelni, hogy neki valókat kapjon. A tévében is olyan idióta mesék mennek, hogy néha véletlenül odakapcsolok, és tisztára megijedek. Rajzolt szörnyetegek, gépek, robotok, harc, háború, kész krimi.
Rézangyal
Mi a hugommal nagyon szerettük a társasjátékokat. Volt is nekünk legalább tíz féle. Volt egy életnagyságú, valóságos csecsemőt formázó babánk is, akit ugyanúgy lehetett pelenkázni, öltöztetni, fürdetni, mint egy igazi kisbabát. Beszélni, sírni nem tudott viszont élethű volt a külleme. Barbie helyett voltak papírból kivágható lány és nőfigurák, szintén papírból kivágható ruhákkal, szoknyákkal, stb. amit kis papírfülekkel lehetett a babán rögzíteni. Biztos van köztetek, aki emléxik ezekre.
Én a magam részéről a műanyag és plüss marhaságokat sosem vettem meg a fiamnak. A kreativ játékokat vettem meg neki. Építő kocka, legó, puzzle, kisvasút, no és persze könyvek. Annak idején megette az életemet egy rohadék tamagocsiért, de nem vettem meg.Akkor haragudott, ma már megérti, miért nem volt.
Én rettenetesen haragszom a játékgyártókra és a reklámokra, mert teljesen megvadítják a gyerekeket. Különösen utálom a robotokat (bármilyen formájú) valamint manga babákat, de a legjobban Barbiet utálom Kennel és az összes kiegészítőjével együtt. :(
Angelika
@Rézangyal: A papírbabás dologra én is emlékszem, sosem volt Barbim, de azt hiszem, amikor én voltam kislány, még nem is nagyon volt. Milyen jól lehetett öltöztetni azokat a papírbabákat, nem? Az én gyerekem kirakózik, matricázik, meg legózik rengeteget, és táncol a végtelenségig, minden zenére, amit meghall, úgyhogy valami zenélő hangszer, pl. gitár, meg építőcucc lesz az ajándék. Ja, és könyv, mert az sosem marad ki.
Kutyafüle
Én már sokmindent megpróbáltam, de a legnagyobb sikerem akkor volt, amikor nagyon aranyos kesztyűbábokat vettem, és egész este báboztunk a gyerekekkel. Persze tudom, hogy az együttjátszás öröme volt ebben.
Az idén egy sikersorozatból vettem könyveket , mivel már tudnak olvasni, és ezek a könyvek rövid történetekből állnak, nagyon érdekes nyomtatásban, ami laza színes, és nem fárad el benne a kölök, amíg olvassa. Geronimo Stilton könyvek. Humoros, játékos, izgalmas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.