Japánban a KFC-ben ünnepelnek, az olaszoknak boszorkány hozza az ajándékokat, Ausztráliában a tengerparton piknikeznek, a finn szaunákat pedig este szellemek foglalják el. Természetesnek vesszük karácsonyi szokásainkat, így itthon kevésbé ismert, hogy például Spanyolországban az ajándékokat január 6-án a három napkeleti bölcs hozza, karácsonykor táncolnak, és édességgel tömik meg a cipőket. Karácsony idején néhány ország kivételével majdnem az egész világon ünnepelnek, mégis ehhez a téli napfordulóban gyökerező ünnephez kapcsolódnak a lehető legkülönbözőbb hagyományok. És nem is kell messzire menni, elég csak Európában körülnézni.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Békés, boldog karácsonyt kívánok
a Propeller csapatának is !
www.youtube.com/watch?v=E8gmARGvPlI
csikknorisz
Erről nemrég volt kb. 3/4 órás összeállítás a rádióban, érdekes műsor volt. Végigvették egy csomó ország karácsonyi szokásait, egy-egy anyanyelvű karácsonyi dalt is "mellékelve" az adott országból. Persze nem a leamortizált magyar közszolgálatin adták, hanem a román közrádió magyar nyelvű adásában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.