Bár elég nyilvánvaló a felismerés magától is, hogy szándékosan úgy tervezik az összes elektronikai terméket, hogy gyorsan szétessen, és újat kelljen venni, az Origón láttam egy jópofa doksit, ami hétvégére ideális lesz. Az egyik kedvenc példám az iPhone és az azt koppintó telefonok, amikben már az aksit sem lehet cserélni házilag. (Vagy az összes Retina Macbook, amikben még a memória is rá van forrasztva az alaplapra.) A dokumentumfilm végigköveti egy Marcos nevű fiú esetét is, akinek elromlik a nyomtatója. Három szakboltba is elmegy, ahol lényegében ugyanazt tanácsolják neki: vegyen egy újat, mert már 39 euróért is lehet kapni új nyomtatót, míg a javíttatás 110-120 euróba kerülne. Marcos nem hagyja annyiban, kutatni kezd az interneten. Rájön, hogy a nyomtatójába beépítettek egy olyan chipet, amely eltárolja a kinyomtatott lapok számát. Amikor ez elér egy beállított értéket, a chip egyszerűen blokkolja a nyomtató működését. Marcos tovább kutakodik a neten, majd letölt egy orosz freeware-t, amelynek segítségével le lehet nullázni a számlálót. A nyomtatás abban a pillanatban újraindul. [...] Bővebben!

Forrás: Tékozló Homár
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hopppá
Jóformán minden használati eszköznél az a legegyszerűbb, ha valami elromlik kidobjuk, mert nem lehet, vagy drága a javíttatása, veszünk újat. Így fogunk saját szemetünkben megfulladni.
csa-csa
"szándékosan úgy tervezik az összes elektronikai terméket, hogy gyorsan szétessen,.."

BIZONY!!!
Régen egy hűtő, egy mosógép 20 évet is kibírt! Ma örülünk ha fele annyi ideig kihúzza.
Rájöttek hogy nem üzlet jó gépeket csinálni! Bútort sem cserélünk sűrűn.
dodo571031
Bilony régen más volt Nekünk van egy negyven éves Lehel hűtőnk még mindig működik csak annyi a baja,hogy az ajtaját be kell támasztani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.