Hiába a hőkezelés, homogénezés és az összes nagyipari eljárás, a tejek közötti eredendő minőségi különbséget nem lehet eltüntetni. Van finom, tehénízű, karakteres fűízű, édes és van vízízű, sőt keserű is. De mitől lesz a tej jó, közepes vagy éppen rossz? Miért érdemes odafigyelni arra, hogy milyen tehén adta? Tényleg számít, hogy legel vagy istállóban áll a tejelő tehén?

Forrás: origo.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
A szeparálás előtti tej , ha nem friss borjas a tehén , és inkább száraz takarmányt kap , mint zöldet , na akkor a finom. A szomszédból ilyenen nőttünk fel . Akkor szerettem , azóta mostanában nem iszom a tejet :(
Törölt felhasználó
Milyen az a tehénízű tej..? Csókolom, kérnék 1l tehénízű és 1l csirkeízű tejet.:)
Január
Évek óta a piacon vásárolom a tejet. Nincs agyonrakezelve, mint a tejipari. A piacon áruló gazda közvetlenül szembesül terméke "kapósságával" és, aki már kialakított egy vásárlói kört igyekszik is megtartani terméke állandó jó minőségével.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.