Egy Budapest tőszomszédságában lévő település a kieső bevételeket komoly mértékű építményadóval kénytelen befoltozni. Pilisborosjenőn indulatokat szül az ingatlanadó mértékének növelése. A vitákban régi sérelmek, őslakosok és kiköltőzök közötti ellentétek is felszínre kerülnek.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Kutyafüle
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
érdekellentétek tapinthatók ki a fiatalok és nyugdíjasok, valamint a nagy ingatlannal rendelkezők és a kisebb házt birtoklók között. Miután a Fidesz ellenzékben elvetette az egységes, központi ingatlanadót, a helyi szabályozás - ahogy azt sejteni lehetett - megosztja a település lakóit, és csökkenti a falu vonzerejét. Márpedig a pilisborosjenői építményadót akár pilotprojektnek is tekinthetik más önkormányzatok, miután az állami forráskivonások következtében ők is rákényszerülhetnek a telek- vagy építményadó drasztikus, különböző szempontok szerinti differenciált emelésére.
sokanvagyunk
Forráskivonás a családoknál is létezik, olyankor összébb húzzák a nadrágszíjat - mert képzelje, polgármester! - a családoknak is van költségvetése! amibe folyton belepiszkálni bűn! Talán pár jól irányzott nyakleves a "polgár" részéről, a probléma mielőbbi megoldása végett...
Kutyafüle
@sokanvagyunk: Azt hiszik, hogy Buda környékén mindenki milliomos:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.