Az 5 éves Alexandru Negricit négy évvel ezelőtt kóros elhízással diagnosztizálták. Jelenleg 120 kilós a Dolj megyei Drăgotești községben élő kisfiú.

Alexandru az udvaron fekszik, majdnem meztelenül. Legyek dongják körül. Nem tud menni, se beszélni, mászik egyik helyről a másikra. Az orvosok diétát írtak fel a 120 kilós gyereknek, de a szüleinek nincs pénze, hogy betartsák a kezelést - írja a Manna.ro.

„Tegnap főtt burgonyát adtam neki enni, két napja disznóparéj csorbát főztem. Disznóknak való étel, de ez a helyzet. Két hete enyhe szívrohamot szenvedett a fiam, de most jobban érzi magát. Két évesen kóros elhízással diagnosztizálták. Azt szeretném, hogy segítsen neki egy orvos, hogy jobban legyen" - nyilatkozta az édesanyja. A gyereket a községi szociális osztály alkalmazottai a családjánál hagyták, mondván, hogy megfelelően gondozzák.

„A család nem akarta, hogy elvigyük a gyereket egy olyan központba, ahol megfelelő ellátást kaphatna. Nem bántalmazzák, de nem tud menni és beszélni, 5 évesen 120 kilót nyom. Anyagi segítséget nyújtunk nekik. Tudjuk, hogy a család nem tudja betartani a szükséges kezelést, mert nincs pénzük" - közölte Ştefania Căptăţână, szociális munkás.

Az édesanya szerint körülbelül havi 1000 lejre lenne szükségük ahhoz, hogy be tudják tartani a diétát. Az orvos halat, csirkét, borjúhúst ajánlott és sok zöldséget, gyümölcsöt. A szülők csak kéthavonta egyszer engedhetik meg maguknak, hogy a gyereknek csirkecombot vegyenek.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Szegény gyerek, ráadásul a mocsokban mászik !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.