A tudósok rájöttek, miért nagyobb a túlevés és az elhízás veszélye bizonyos génkifejeződéssel élő emberek esetében.

Forrás: Ötvenentúl.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pacsni
@darwin: kedves darwin! èn csak adtam egy tippett. Amikor èn mèg gyerekvoltam hogy mukodtek a dolgok, most nem tudom csak korulbelul irtam neked, hogy mire gondoltam, lehetett volna egy megoldàs amit irtam. Oszintènszolva èn 20 èvig voltam kulfoldon, most jottem haza nemrèg, ès èn nemigen èrtem most, hogy Mo-gon hogy mukodnek a dolgok, azèrt is mert ahol lakom,ott nemvagyok gyerekekkel korbevève, hogy megtudjam kèrdezni, hogy most milyen intèzmènyek foglalkoztattjàk a nyàri szunidoben a gyerekeket. Nekem is van unokàm, de az kulfoldon lakik, ès ott minden màskèpp van mint itt.De èn nem akartalak ezzel megsèrteni. A nagyszuloket azèrt irtam mert az is lehetettvolna egy megoldàs. Az egyhàzakra meg plàne nem is gondoltam, ès nem is kell ilyen helyekre kuldeni a gyereket. (de szerintem ha apàcàk szervezik a tàbort abban biztos lehetsz, hogy rendesen bànnak a gyerekekkel) ahol èn laktam kulfoldon az apàcàkban nagyon is meglehet bizini) Nemtudtam, hogy most ez is lètezik màr Mo-gon.
a zsirtartalomra a minosèget akartam irni. Ma màr annak se az a minosège mint a Kàdàr idelyèben volt. Ha most a disznòk olyan moslèkot esznek vagy tàp anyagot ami nem felelmeg a szabàlynak akkor a zsirnak is màs a minosège. (gondolj vissza 3-4 èvvel ezelott a (kukorica cukorrèpàra,) termèsre, nemtudom pontosan hogy hàny ève tortènt, de volt egy nagy balhè belole,a( paprikàkat kivontàk a forgalombòl) de most nem emlèkszem pontosa. ugy mint mikor a pirospaprikàval kapcsolatban, azòta azt se veszek. Azt mondod, hogy figyelmesebben is èlhetnèk. Akkor mèg ezt megkèrdezem toled, ha tudsz nekem vàlaszolni! mikor megyek a piacra ès akarok venni csirkecombot, vagy egy egèszcsirkèt (frissett) akkor azoknak az àllatoknak a boruk olyan, mintha màr egy kicsit megforraltàk volna. Ez mitjelent teszerinted? ezt mèg anyàm se tudta megmondani ez az egyik kèrdèsem. Mikor làttam, hogy nem vagyok meggyozodve ezzel a csibèvel oda akartam adni a tacskòmnak. Szòszerint nemettemeg, kidobtam. Azòta azt se veszek...
darwin
@pacsni: Én is a hatvanas években voltam gyerek.Ma már azt mondják,hogy elnyomottak voltunk.Szeretnék én olyan elnyomott lenni,mint az akkori gyerekek.
A csirke.Mindig is úgy tisztították,hogy forró vízbe mártották.Amikor néhányat pucolsz,tudsz vigyázni,hogy csak mártod,és már kapod is ki a forróvízből.Napi 4-5000 megpucolásánál már forrázódik a bőr.De nem azért olyan csúnya színű.A tápláléka már nem kukorica,mert nagyon drága lenne,nem is nőne olyan gyorsan/ halliszt és egyéb tápok/,és a csirke sem sportol /nem kapirgál/ a ketrecben nincs hely.
pacsni
@darwin: most èn szerintem ezzel a vàlasszal hulyènek akarsz nèzni, de nemvagyok hulye.kulonben minden rendben van, de a csibehusròl nem gyoztèlmeg. olyan a bore mint a gumi.
darwin
@pacsni: Eszembe sem jutott.Kérdezz bárkit,ugyanez a véleménye.A csirkéről.
pacsni
@darwin: màr kèrdeztem, de senki nemtudjamegmondani, hogy mièrt ilyen a bore.De szerintem gèpileg kellene leszedni a tollàt,?minden esetre mikor az ètterembe megyunk, nemvettemèszre hogy a bore pocsèk.Lehet hogy megsutve vagy grillen nemlehet èszrevenni.
Szerintem mostani generàcio elnyomott. A fiam 38 èves, de o se johet a mi generàcionk kozelèbe. Teljesen màskèpp gondolkodnak, màskèpp csinàlnak mindent. Szerintem a legjobb èvekvoltak 60-70-80 ès mèg talàn a 90-es . Mindenesetre èn megvagyok elègedve azokkal az èvekkell amin felnottem,amit az èlettol kapptam eddig nem panaszkodhatok.
JAJMÁR
@darwin: @pacsni: Mind a kettőtöknek igaza van szerintem :) Én magam nevelek csirkéket, tiszta tápot csak az elején kapnak, majd keverem, és a levágás előtt min. 2 hétig csak kukorica darát esznek, Bizony, nagy különbség, ezeknek a bőre sárga, és az íze is más, mint a boltinak. Ez mindenre igaz, a sárgarépától a kezdve, minden zöldségre és gyümire is, mert nem éri meg termeszteni, ha azt nézi az ember, de mégis, mert így legalább tudom mit eszünk, és sokkal finomabb. A sok gyorsérlelt zöldség és gyümi, meg főleg a félkész csomagolt ételek sokat ártanak. Vannak azonban, akik csak ezekhez juthatnak hozzá.
A gyerekekkel kapcsolatban is igazatok van, mert én sem szívesen engedném városban szabadon a gyerekemet, de a mozgást mégis biztosítani kell.
Ma voltunk a parkban az 1 éves uncsikámmal, és bizony a szülők 98 %-a hintáztatja, meg ücsörögnek a padon, max. a pad körül járkál a pici, a homokban is csak csücsül. Mi voltunk az egy család, aki leterítette a plédet a FŰRE ! és a picink ott mászkált pókjárásban a füvön, és dobálta a lasztit, a pléd az kicsinek bizonyult neki. Aktív mozgást végezhetett a szabadban kedvére, meg a mienkre, mert csúcs, ahogy mászott, csak a talpa és a két tenyere ért le, a fenekét meg felfelé emelte. Nyilván bökte a fű, ezért nem tette le a térdeit. Nagyon élvezte, időnként figyelmesen megszemlélt egy-egy pipitért, fűszálat. Amúgy négykézláb közlekedik, mert menni még nem tud, és vezetgetni pedig nem szoktuk, megvárjuk amíg magától elindul :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.