Befagyasztják a jogdíjakat: a vendéglátósok által fizetendő díjak nem emelkednek, a bárzongorista vagy cigányzenész után pedig feleannyit kell fizetni, cserébe dokumentálni kell, milyen nótát húzott el a vendégnek. A háttér jellegű élőzenei szolgáltatásoknál, például éttermi bárzongorista vagy cigányzenészek alkalmazásakor a fizetendő jogdíj az eddigi tarifa felére csökken. Ehhez a befizetőnek igazolnia kell a fellépő zenésszel fennálló megállapodását, és jelentést kell közölnie az elhangzott művekről az Artisjus felé. az Artisjus szerint ez az intézkedés segíthet abban, hogy az élőzene ismét visszatérjen a vendéglátásba. Hogy mennyire életszerű, hogy a bárzongorista vagy a cigányzenész nyilvántartást vezessen arról, milyen műveket húzott el a vendégeknek, arra a közlemény nem tér ki.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vakvillám
Na itt baj lehet,az elszámoláskor.A prímás ossza a pézt(mint itt az oldalon ,néhányan az észt),,a cimbalmos nem kap,-.megszólal" tesókám,hát nekem nem jár? "a prímás ,tesókám járni jár ,de nem jut...Kormány stratégiák ,40,éve csak politikai fazonnal!
silber13
Ez egy bohóc társaság idétlen tréfája az országos manézsban. Eszement ötlet a kivitelezés hogyanja nélkül!
silber13
Látom lelki szemeimmel, mikor vagy a bárzongorista, vagy a bárzenészek, na meg a cigányzenekar kimutatásokatkészít és a repertoárral bíbelődik. Hát azok a legények alsó hangon tudnak, vagy 2 - 300 számot, azokat kell összeírni? Elmebaj! Jó, hogy a kottáját nem kérik az illetékesek.
silber13
Na igen! Napi szinten kell kimutatni, vagy hetente? Gondolom szerző, mű címe ,ja meg az, hogy hányszor játszották, de macskakörmözni tilos! Én is mutatnék az Artisjusnak! De nem ám ki, hanem be!
silber13
Hülye egy cím! Már miért húzná olcsóbban? Érvényes szerződése kell. hogy legyen a munkáltatóval. Na, az tartalmazza a szolgáltatás díját is! Azért mert a munkáltató kevesebb jogdíjat fizet, akkor a zenész is zenéljen olcsóbban? Ne már! Hát nem fog olcsóbban cincogni, nem fogja kevesebb pénzért verni a billentyűket. Az Artisjus jobban tenné, ha a saját háza környékén nézne szét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.