Trento - Egyre-másra bukkannak 100 évvel ezelőtt jégbe fagyott világháborús csatajelenetek nyomaira a régészek az olasz Trento tartományban, ahol négy éven át hófödte hegyoldalakon harcoltak egymással Olaszország és az Osztrák–Magyar Monarchia seregei.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
Mire lehullanak a falevelek, véget ér a háború. Mondta Ferenc Jóska. nem így lett. Kegyetlen harcokat vívtak, a semmiért. Nekem 3 rokonom van eltemetve Udinése mellett egy hegyoldali temetőben. Az országutról látszanak a fehér keresztek ezrei.
silber13
@Szvetlana: Ugye II. Vilmos német császárt akartad írni, akitől idéztél?
Szvetlana
@silber13: Nyertél. beismerem. De azért utána néztem:))))))))))))))))))))))))))

Vilmos német császár mondott, szinte szállóigévé vált: „Mire a falevelek lehullanak, győztes katonáim itthon lesznek!” A nagy csatahajók az antant erőfölénye ...
silber13
@Szvetlana: Valóban a Home Fleet volt az Antant, de leginkább Anglia ereje, igaz a skaggeraki csatában alaposan megtépázták őket, de végső soron a Home Fleet a célját eelérte, a Kriegsmarine, ( német flotta ) elvonult biztonságos vizekre.
Szvetlana
@silber13: A temető ahol az ükipapa van eltemetve, természetesen UDINE városa és nem Udinese, mint írtam, mert az egy footballcsapat neve:(( (baki)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.