Igyekszem nem a jó öreg kommunista chipsesbácsi jelmondatával jönni (kár, hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi) de a tények, azok tények: rajzolt hőseinknek egyre gülübbek a szemeik, csoffad a karjuk, ortopéd lábuk van, és előszeretettel majszolják a...

Feltöltő: Wathe
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Csak kesergek. Hol vannak már a Dargay Attilák, a Rófusz Ferencek, hová tűnt Walt Disney megannyi aranyos mesehőse? Idétlen japán számítógépes rajzfilmek uralkodnak, még idétlenebb történetekkel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
varrólány
Ha most gyerek lennék biztos vissza is maradnék a fejlődésben , ilyen filmektől.
Még így is a felnőttekétől!:-))
Wathe
Karantén alá is helyeztem a tévét :)
pictor
Nem csak a gyerekeknek való rajzfilmek betegek, hanem sok felnőtteknek való is .-Itt van pl. a" való világ" című műsor ami már betegebb nem lehet, a szereplőkről nem is beszélve!
silber13
Csak kesergek. Hol vannak már a Dargay Attilák, a Rófusz Ferencek, hová tűnt Walt Disney megannyi aranyos mesehőse? Idétlen japán számítógépes rajzfilmek uralkodnak, még idétlenebb történetekkel.
Szvetlana
A rajzfilm készítés egykülön műfaj, a magyar filmkészítés gyöngyszeme volt régen. Örülök, hogy annak idején megvettem a gyerekeimnek a sok videó kazettát. Élmény volt nézni a Szaffit, Lúdas Matyit, A Fehérlófiát és nem utolsó sorban a Mátyás király történeteket.
Az én gyerekeim ezeken a filmeken nőttek föl.A mai japán rajzfilmek kimondottan irritálóak.
Erőszakot sugallnak, nemlétező misztikus világban történnek az események, a szereplők nem valós emberi alakok, ugrálnak a mesealakok és az egész inkább felzaklatóbb, szószerint idegesítőek számomra. Teljesen ellenmondanak a mese mondanivalójának.
A mese arra való, hogy megnyugtassa a gyereket, nem arra való, hogy felzaklassa.
silber13
@varrólány: Nem biztos! Mert én pl.: Rófusz " Légy " c. remekművén, vagy a Dargay- féle " Variációk egy sárkányra " c alkotáson könnyesre röhögtem magam. És imádtam a Dargay Vukkját, de agyvérzést kaptam Gát György Vuk 2 jétől, a számitógépes animációtól. Talán az eredeti kis Vuk túlságosan a szívemhez nőtt, ezért fogadtam Gát alkotását erősen fanyalogva!
varrólány
@silber13: A felnőttek filmjénél a mai alkotásokra gondoltam mint akció, vagy katasztrófa filmek. Azokkal a vibráló képekkel meg a hanghatásokkal a világból ki lehet zavarni. Meg amikor pár ember kiírtja a fél várost pár sosem töltött fegyverrel. És mindig van egy "tökös" nő amelyik agresszívebb a férfiaknál.:-))
Az új Vuk az tényleg borzalmas. A "Variációk egy sárkányra " azt nem ismerem.
De remélem nem asszony történet!!!:-DD
silber13
@varrólány: A királylány, a sárkány és a hős( ?) lovag története, különböző végkifejettel! Visítottam a röhögéstől. De azért a Légy c. filmet nézd meg! Az Oscar- díj nem véletlen!
Ha meg nyugis de mégis elgondolkodtató filmre vágysz, nézd meg a " Kopár sziget" c. japán filmet..
varrólány
@silber13: Láttam a Légy címűt azért mert nem írtam. Emlékszek fekete fehér film volt a légy repülését mutatta be.
Köszi ,már annyit gondolkodtam mostanában hogy már én is kopár szigethez hasonlítok!
csikknorisz
"3D-s gagyi animációk"
Nekem egyáltalán nem tetszik. Bár nyilván nem én vagyok a célközönség :). Van, aminek van rajzolt, meg 3D- animált változata is, pl. a Garfield. A 3D-s eléggé idegen, szinte semmi köze sincs már a Jim Davis által rajzolt figurákhoz. Nem tudom, minek ezt erőltetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.