Akár kétezer forintot is megspórolhatna havonta egy átlagos autós Magyarországon, ha az üzemanyagárakban is megtörténne egy tízszázalékos rezsicsökkentés. Az ellenzék már felvetette az ötletet, a kormány azonban hallgat az ügyben. A kampány egyik fő témája egyértelműen a rezsicsökkentés, azaz a gáz- és áramár folyamatos csökkentése, amely a kormány számításai szerint több ezer forintos megtakarítást hoz a családoknak havonta. Igen ám, de felmerül a kérdés: miért nem csinálják meg ugyanezt a benzinnél is? Az üzem­anyag­ár több mint felét az adó teszi ki, ráadásul a legnagyobb ellátócég, a Mol ötödét az állam birtokolja, tehát akár hatással is lehetne az árakra. Egy tízszázalékos csökkentés literenként 40-42 forintot jelentene, azaz átlag havi egy tankolással körülbelül kétezer forintot spórolhatna meg egy hazai autós.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Mert a mutyi kormánynak csak ellenzékben volt fontos
a jövedéki adó csökkentése !
Most mélyen kussol róla !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Ne adjunk több rizsacsökkentésre ötletet!! A következő történne:előbb megemelik 20 %-al a benzin árát,majd 10 %-al rizsacsökkentene, a sok agymosott meg tapsikolna örömébe,mert szelektív az emlékezetük,mint gáz ügyben!
törökbasa
Azért mert a választás megnyeréséhez ki kell tartani,utána majd megmagyarázzák a sumák mért sumák.Mindent vissza vesznek és elindul újra hogy más végezze el a piszkos munkát.
Na de se baj,a Magyarnak ez a két brigád a megfelelő felváltva.
Desischado
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Nem kell már semmit sem írnom, mert leírtad a lényeget! Tuti, hogy ez történne! A sok hülye meg tapsolna hozzá! Itt van Paks, másutt már a börtönben ülnének, itt meg választásra készülhetnek! Nem emberi, mi van itt! Hogy tudtunk ideáig süllyedni?!
tavaszi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
kukac50
A Fidesz csak addig volt nagy legény még ellenzékbe volt.
Amit akkor támadott azt most helyesnek ítéli meg,kétszínű gerinctelen banda.
samuel
Kevesen emlékeznek a politikusok közűl a FIDESZesek közűl senki, amikor az üzemanyag ára elérte a 300. ft-ot azt javasolta az akkori ellenzék " A KORMÁNY CSÖKKENTSE AZ ÜZEMANYG ÁRÁBAN A JÖVEDÉKI ADÓT " ,amikor VIKTOR lett a király megemelték jövedéki adót és 27%-ra az ÁFÁT. A jelenlegi töketlen ellenzék semmit nem tud kihasználni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.