"... Karinthy Frigyes szerint, „Azért mérjük helytelenül az időt, mert ehhez egyetlen mértéket használunk csupán. Azt, ami az átélés sebességét méri”. Pedig Einstein óta jól tudjuk, hogy az idő relatív, hiszen hossza soha nem az átélés sebességétől függ, hanem az átélt élmények minőségétől. Pont úgy, ahogy ezt Einstein szellemesen magyarázza: „Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, és úgy érzed, mintha csak egy perc lett volna.” Nem tudom, osztálytársaim hogyan élik meg a mostani időpillanatot, de engem inkább emlékeztet a forró kályhára, mint egy csinos nőre! Ennek ellenére, kettős érzés van bennem! Egyrészt jó lenne minél gyorsabban túl lenni ezen az időpillanaton, és „elindulni minden útra, mert az embert minden úton várják”. Ahogy Csoóri Sándor írja: „Nincs halálos érv a maradásra, csak a találkozásra s a kalandra”... "

Feltöltő: -1Angyal-
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

perfekt
Mit ne mondjak--volt lehetőségem jó néhány ballagást végig élni, s beszédeket hallgatni.Ez a fiú--úgy búcsúzott--ahogyan diák, talán még sohasem.Amiket mondott arany betűkkel vésessen fel egy márvány táblára--az utódok--az utókor számára.Gratulálok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
perfekt
Mit ne mondjak--volt lehetőségem jó néhány ballagást végig élni, s beszédeket hallgatni.Ez a fiú--úgy búcsúzott--ahogyan diák, talán még sohasem.Amiket mondott arany betűkkel vésessen fel egy márvány táblára--az utódok--az utókor számára.Gratulálok.
varrólány
Sok felnőtt nem tud ilyen igazian , a valódi értékekről gondolkodni és szavakban megfogalmazni.
Ritka szép beszéd!
Nil
No az ilyen emberek nem kellenek a fidesznek
Január
Ne feledjük, hogy ezt a beszédet egy Waldorf iskolában 13 évig tanult tanuló írta. Ennek az iskolának más a nevelési, oktatási módszere, mint egy átlagos állami iskolának, ahol is a gyermekek kreativitását, önállóságát , "lenyesegetve" szabják át a gyerekeket az éppen uralkodóknak megfelelve. - Gondoljunk itt az évenkénti reformokra, ahol is már jó, ha az egyetemre bejutott gyereknek van egy önálló gondolata, s tud szöveget értelmezni.
Tényleg nagyon jó a búcsúbeszéd, egy önállóan ember saját gondolatai.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.