Megtiltották az ételosztást egy cég tulajdonosának, hogy ne lássa a kormányzat a kígyózó sorokat. Egy interneten terjedő levél állítja ezt. A neten terjedő történet röviden: az ételkiszállító cég tulajdonosa elment egy budapesti kerületi önkormányzathoz. Területfoglalási engedélyt akart kérni. Az ügyintéző azt mondta neki, utasításba kapták, nem adhatnak ki engedélyt ételosztáshoz közterületeken. Indoklásként azt mondta, a kormány nem akarja, hogy az emberek annyi szegényt lássanak az utcákon. Az internetes bejegyzés szerint az ügyintéző azt is hozzátette: a kérelmet nem fogják elutasítani, csak elnapolják a döntést. Méghozzá határozatlan ideig.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Na most tényleg felfordult a gyomrom a nyomorék bandán!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Knapp75
@szandokan: igen, biztosan kacsa a hír, mert az ellenzék szeretné elterelni a figyelmet a kitiltási botrányról, a vasárnapi zárva tartásról, meg mondjuk a magánnyugdíj-pénztárak végleges felszámolásáról!! Aha.

Egyébként az volt eddig a kedvencem tőled, mikor eldicsekedtél vele, te sem itthon takarékoskodsz, aztán közölted, hogy ez a magánügyed! :D
szandokan
@Knapp75: Direkt játszod az értetlent? Nem baj, jogodban áll értetlenkedni.
Knapp75
@szandokan: Kérdezed te, akitől tucatnyiszor kérdeztem meg, hogy miért jó az a gazdaság- és társadalompolitika, amely tudatosan növeli a különbségeket?!
Valamiért nem jön válasz...

Ha nem vagy képes normálisan kommunikálni, hanem csak a sikeres életedről csepegteted a morzsákat, akkor azzal foglak szembesíteni. Így jártál.
szandokan
@Knapp75: Ahogy akarod, de attól én még nyugodtan fogok aludni. Egyébként ez messze nem volt tudatos. Ezzel az egésszel két dolgot akart elérni a Fidesz, az egyik, hogy több állampolgár gondolja majd úgy, hogy ennyi adót már befizet, mert kár lenne kockáztatniuk, a másik pedig a gazdaság élénkítésére való törekvés volt. Adóbefizetés terén nem igazán változott a helyzet, a fogyasztás ellenben nőtt, csak nem eléggé. Én meglépném a Fidesz helyében még az áfacsökkentést, de ez nem az én reszortom.
Knapp75
@szandokan: Persze, nem tudatos az adójóváírás kivezetése az egykulcsos bevezetésével párhuzamosan... Véletlen lehetett. :)
Az sem tudatos, hogy kedvezményes végtörlesztést biztosítanak azoknak, akik a hitelt eleve nem tőkehiány miatt vették fel és persze az is véletlen, hogy a rezsicsökkentés különböző csoportokra gyakorolt hatását nem számolták végig.

Azt meg nem tudod, hogy nem az alkalmazottak döntik el, hogy mennyi adót fizetnek, hanem a munkaadók?!
Vagy nálatok a dolgozók döntenek a bruttójukról??

Az egykulcsos szja több ok miatt is csökkentette az adóbevételeket, ezeket ELŐRE lehetett látni:
- egyrészt a csökkenő adókulcs miatt 270 milliárddal csökkentek az állam bevételei (ez mehetett volna fogyasztásra is, de az összeg kb. 80%-a a módosabbaknál csapódott le, akik csak ez miatt vagy nem költöttek többet, vagy mondjuk külföldön tették azt)
- másrészt a munkaadó, aki 500,000 ft nettót akart adni a dolgozónak, 2010-ben még 827,000 ft adót fizetett, 2011-ben már csak 533,000 ft-ot, különböző jogcímeken az államnak. :)
A munkavállalót a nettó bér érdekli, a munkaadót meg a teljes bérköltség, tehát az egykulcsos azoknak a cégeknek, akik eddig meg tudták engedni maguknak a magas bejelentett béreket, olcsóbbá tette ugyanakkora nettó kigazdálkodását.

- fordított viszont nem. Akik 80,000 nettóért dolgoztattak, azoknak megnövekedett a bérköltségük 2010-ről 2012-re 21,000 ft-tal! Ugyanannyi nettó sokkal többe került nekik...
És vajon mit tesz egy vállalkozás ilyen esetben, ha könnyebben pótolható, kiszolgáltatott munkaerőt alkalmaz?
Vagy átsorolja kamu részmunkaidős állásba a munkavállalót, vagy a költségnövekedését bércsökkentéssel kompenzálja. Ebből sem lett "kifehéredés" meg adóbevétel növekedés.
De ezeket lehetett tudni előre.
Ha elhiszem, hogy nem direkt csinálták, akkor csak szimplán alkalmatlanok Orbánék.

hja, a fogyasztás valójában nem nőtt, hanem csökkent két évig az intézkedéseik hatására. A fideszes mélyponthoz képest van növekedés.
mariaberta
Kedves fideszes szavazók: remélem büszkék vagytok arra, hogy ilyen sok ember kap egy kis kaját, régen ezt Róbert bácsitól, vagy a Sipőtz konyhától kapták a nyomorgók, mint ahogy arra is, hogy főnökötök eredménynek értékelte a nyugdíjemelést. Hát valóban nagy eredmény az 1.8 % k különösen örülhetnek a minimál és kisnyugdíjasok. Hajrá Fidesz, Hajrá Magyarország.
Egy baj van csak, így nem tudjuk utólérni Lázár elvtársat, és nem tudunk többet érni, pedig szeretnénk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.