Budapest — Erőszakos óvónő borzolja a kedélyeket egy fővárosi óvodában. Legalábbis erről mesélt a Blikknek egy gyermek anyukája, akit a szülő szerint megvert az óvónő.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Ma is bánom, hogy anno nem vágtam pofán a tanárnőt aki a fejére vágott a gyerekemnek!
Menjen be és verje meg a szülő is az óvónőt! Ez így a korrekt! De duplán, mert a kicsi gyerek védekezésképtelen a nagy állattal szemben!
1magyar
Ja és beperelni, nagy összegű kártérítésre mert enyhe agyrázkódásokon megy keresztül a gyerek és soha az életben nem tud olyan jól tanulni mint akit nem vertek.
Ez hátrányos helyzetbe hozza a gyereket egész életében.
tivoli
Ok nélkül nem szoktak verekedni a tanerők. Ennek kéne először is utána nézni, mielőtt eltávolíttatná az óvónőt a kedves szülő.
lópicigáspár
@tivoli: Gondolom elolvastad végig a cikket és egyértelmű, hogy nem egyedi esetről van szó. Kedves óvónéni alkalmatlan. Megjegyzem pedagóguspárti vagyok, hisz szüleim is azok voltak és ezt - míg iskolába járt - fiam tanárai is meg tudják erősíteni, de egy óvónőnek nem kellene verekednie egy kisgyerekkel. Ha fölös energiái vannak, próbálkozzon velem! Levezetném biztosan, nyolc napon túlig!
1magyar
@Horizont: A gyerekkel szemben soha nem a verés a megoldás! Még a saját szüleinek sem. De az meg főképp vérlázító, hogy más üsse a gyerekemet!
Volt egy rohadék tanárnő az meg az arany pecsétgyűrűjével verte fejbe a gyerekeket!
Az átkom remélem megfogja! Huszonéve de ma is viszket a tenyerem és még mindig gyűlik a harag bennem.
Öregasszonyok már lehet,hogy ideje nekem is most megvernek őket?!
1magyar
@Horizont: Nem, soha! Beszédből is ért a gyerek. Erőfölényből majd felnőttként.
tivoli
@lópicigáspár: ma, 13:10
Az én időmben az iskolaidőben a tanár volt a mindenható, a szülő nem kérdőjelezte meg alkalmasságát. Még akkor sem, ha a kölök büntetésből körmöst kapott, vagy hátra tett kézzel kellett ülnie, vagy szünetben nem mehetett ki játszani.
Jól is nézett volna ki ha hazamenve panaszkodik, még otthon is eltángálták volna.
De a te gondolatmeneted szerint az a normális, ha a gyerek, vagy annak a szülője bántalmazza a nevelőt, ha az véletlenül a gyerek kedve ellenére tesz. Ilyen esetben szerintem a kölköt kellene kicsapni, nem a nevelőt.
lópicigáspár
@tivoli: Na fuss neki még egyszer! De segítek! 1. Pedagógus párti vagyok, 2. Óvodában a testi fenyítés max a fenekére verés nem nyakleves. 3. Ha a kölkömmel az iskolában baj volt, hamarabb tudtam, mielőtt hazaért volna és mivel a tanárai zöme vagy rokonom, vagy családi jó barátom volt és annak ellenére, hogy felhatalmazásuk volt arra, hogy elkalapálják, akkora disznóságot sosem csinált - nem úgy mint én a magam idejében, kaptam az iskolában is, meg otthon is -azért tőlem megkapta a beosztását! Mondjuk az is igaz, hogy ő túl jó gyerek és ha jól emlékszek 20 éves korában sikerült a cérnát elszakítani nálam és akkor is megúszta egy baráti taslással! Na szóval egy óvodában nincs, nem lehet olyan rossz gyerek, hogy meg kelljen pofozni!! (Hacsak nem az általános iskolába alkalmatlan 14 éves kolompár rodrigóról van szó). És mivel nem egyedi esetről van szó, hisz több szülő is panaszkodott, a pedagógusnak nem mondhatónak mennie kell. Ha pedig nem tesznek ellene semmit békés úton, na szóval lelkiismeret furdalás nélkül lerendezném a problémát a magam módján.
tivoli
@lópicigáspár: ma, 15:41
A hozzád közeli pedagógusoktól kérdezd meg lécci, hogy mit szólnának hozzá, hogy kicsapnák őket az állásukból egy-egy neveletlen kölök neveletlen szülője jóvoltából?
Vagy mit éreznének, ha a kölök összevissza rugdossa és leköpi őket, utána még a szülő jön verekedni?
lópicigáspár
@tivoli: Óvodáról van szó! Ott nincs helye az erőszaknak! Nem hiszem el, hogy nem érted meg miről beszélek! Egyébként ha érdekel, sem szüleim, sem ismerőseim nem adnak, adtak - mert jó részük megbecsüléssel nyugállományba vonult már - okot arra, hogy a neveletlen kölök leköpje éppen ezért hívják őket pedagógusnak, nem pedig idióta verekedő dadának. Egyébként, ha a kölköm leköpné és megrugdosná a tanárt, biztos, hogy elmagyaráznám neki, hogy ilyet nem szabad csinálni! Sokáig fájlalná a pofáját amivel köpött és a lábát amivel rúgott. Mondjuk meg nem fordult volna a fiam fejében, hogy ilyet tegyen, mert volt gyerekszobája! És akkor is az a véleményem, hogy az az óvónő, aki nem tud egy öt évessel olyan kapcsolatot kiépíteni, hogy ilyen konfliktusra ne kerüljön sor, az mennyen a fenébe! De ha jól emlékszek a jelen esetben a szörnyű rossz gyerek beugrott az ágyba! Visszaemlékezve gyerekkoromra, ha ilyenért verés járt volna, valószínűen az óvónénim agyon vert volna!
tivoli
@lópicigáspár: ma, 16:48
Szerintem akkor is egy alapos kivizsgálás kellene, hogy mi történ akkor és ott. Egy óvodás gyerek úgy is előadhatja az esetet ahogy elvárják tőle, egy szülőtől meg nem biztos, hogy elvárható az elfogulatlanság.
lópicigáspár
@tivoli: Természetes a kivizsgálás az alap elvárás "Dani azt játszotta, hogy berepül az ágyba, mire az óvónő egyszerűen nyakon vágta" Ha a kölök hazudik, elmagyarázni neki, hogy ilyet nem szabad csinálni! "több szülő is jelezte, hogy az óvónő kiabált a gyermekével. Erre állítólag az volt a válasz: csak erősebb a hangja." Ez egyszerű arrogancia az óvoda részéről.
tivoli
@lópicigáspár: ma, 17:14
Lesz, ami lesz, nem az én gondom. Csak azért szóltam hozzá, hogy véleményem szerint kirúgni egy tanult pedagógust, akinek ez az egzisztenciája, erős túlzás. Ha a szülőnek valami nem tetszik, vigye máshová a kölkét, de előbb csináltasson látleletet a bántalmazás bizonyítására.
lópicigáspár
@tivoli: Szóval vigye el a kölköt, az óvónő meg verje a többit nyugodtan tovább.
tivoli
@lópicigáspár: ma, 17:32
Pontosan. Ha majd más szülő is megy panaszra a verések miatt, akkor már hihető lesz. De amíg csak ezt az egyet nem szereti az ovónő..
lópicigáspár
@tivoli: Egy pedagógusnak mind szeretni kell.
1magyar
@lópicigáspár: Nem kell szeretni, de ők a "munkaeszközök" úgymond, ezért fizetést kapnak és van egy elvárás a szülőktől, hogy ne verje. Küldje be az igazgatóhoz, vagy írjon az ellenőrzőbe de kutyakötelessége rendesen bánni a gyerekekkel.
Ha egy felnőtteket tanító iskolában megpróbálna megverni valakit a tanár legalább egyenlő esélyek lennének. De ott ugye meg sem próbálják.
A munkahelyen sem törjük össze a munkaeszközünket mert rossz napunk van.
lópicigáspár
@1magyar: Semmi bajom azzal, ha a vásott kölyköt eltángálják! De az iskolában!!! Egy óvodában azért nem kellene powerkodni, ki bír vele!?
1magyar
@lópicigáspár: Az iskolában sem és sehol sem. Még a cigánygyerek sem annyira rossz, hogy ütni kelljen.
A szülők hibája ha nem magyaráznak, csak ütnek.
lópicigáspár
@1magyar: Háát nem tudom. Én egy piszok eleven kölök voltam. Valahogy mindig sikerült olyat összehozni, hogy kapjak a favonalzóval, aztán otthon jött a folytatás. Megjegyzem így utólag visszagondolva mindig megérdemeltem. És ebből sem tanultam, mert másnap kezdődött elölről. Szerencsére a fiam nem örökölte tőlem a zsiványságot. Szóval szerintem egy-egy nyakleves belefér. De az óvodában!?
ila51
Némelyik gyerek , és kedves szülei úgy viselkednek nyilvános helyen...Tartok tőle , ha én lennék ovónő , én is megcsühölném némelyiket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.