Elmondása szerint ismeretlenek többször is megfenyegették Morvai Ferencet, aki nemrégiben mutatta be kínai szakértők DNS-vizsgálatának eredményeit. Ezek szerinte azt bizonyítják, hogy a Szibériában megtalált csontok valóban Petőfi Sándor földi maradványai – írta meg a Blikk.

A 70 éves Morvai – aki közel 26 éve kutat a témában – a lapnak elmondta, miután felfedte a DNS-vizsgálat eredményeit, több fenyegető is hívást kapott, miszerint hagyjon fel a költővel kapcsolatos kutatásokkal, különben nem fog már sokáig élni.

A kutató egy háromoldalas dokumentumot is bemutatott a Blikknek, amellyel azt kívánta bizonyítani, hogy 1993-ban ügynököket állítottak rá. Az M–784/1993-as számú Operatív "feldolgozási terv" első sorában ott áll a "Szigorúan titkos" minősítés. A dokumentumban tizenkét pont van felsorolva. Ezekben többek közt említik Morvai átvilágítását, valutaforgalmának és forrásainak ellenőrzését, míg az ötödik pont pedig már beszervezéssel kapcsolatos információkat tartalmaz: 

"Dr. M. A., Morvai alkalmazottja anyagi gondokkal küzd, be kell szervezni, anyagi térítés ellenében információszerzés céljából."

"A BM belbiztonsági osztályvezetővel fel kell venni a kapcsolatot, ki az a magas rangú korrupt belügyes tiszt, aki a Boross levelet átadta Morvainak. …ki az, aki a gyöngyösi rendőrségről feltehetően szintén informálja az üzletembert."

(Boross nevével Boross Péter volt belügyminiszterre céloznak)

Van olyan pont, mely például harminc napos telefonlehallgatást rendel el, de szó volt benne a lakás és az iroda bepoloskázásáról is. Morvai Ferenc attól tart, hogy a mai napig megfigyelés alatt állhat, ezért pénzügyeiről nem szívesen beszél. Elmondása szerint korábban már háromszor is elvesztette vagyonát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.