Az összes orvosi leletét ellenőrzik Medveczky Ilonának, hogy eldöntsék, újra kiválthatja-e ellopott mozgáskorlátozott-igazolványát. A művésznő megalázónak érzi a procedúrát – írja a Bors.

Medveczky: Megalázó, amit velem csinálnak

A 75 éves táncművész évekkel ezelőtt súlyosan megsérült, amikor a Szombat Esti Láz műsorában elesett. Három helyen repedtek meg a gerinccsigolyái, ezután kapta meg mozgáskorlátozott parkoló kártyáját. Nemrégiben azonban ezt ellopták.

Évente kétszer 15 napos rehabilitáción veszek részt a Lukács fürdőben. Aznap is ott voltam. Először csak azt tűnt fel, hogy megbüntettek, gondoltam, lecsúszott a kártyám a helyéről. Amikor hiába kerestem, akkor fedeztem fel, hogy az autózárat felfeszítették, majd visszazárták. A kártyán a nevem is rajta volt

– meséli a művésznő, aki azon a napon büntetést is kapott.

Össze kell szednem az összes leletemet, és februárban egy bizottság elé állnom, hogy ismét megkaphatom-e az igazolványt. 75 évesen produkálhatom magam, hogy mire vagyok még képes. Ennél felháborítóbb és megalázóbb dolog nincs. Azzal vajon miért nem foglalkoznak, hogy mások milliárdokat lopnak el?

A táncművészt nagyon elkeseríti a hazai bürokrácia. Azt mondja, a hivatására ráment az egészsége, de tartja magát.

A fájdalomküszöböm igen magas. Ha összeszorított foggal is, de a színpadon és közösségben sosem mutatom ki a fájdalmamat. Ez azonban nekem is sok.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Medve anyó, nem úgy néz ki mint aki mozgásában korlátozott. Nem is értem miért kapta meg :)
Talán első nekifutásra lefizette az orvosokat?
Egyébként mikor lejár az igazolvány kivétel nélkül mindenkinek újra át kell esni az orvosi vizsgálatokon! Miért lenne kivétel a mamika?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@verum: Tudod, mindig szoktalak lajkolni, mert nagyon nagyra ertekelem a hsz-eidet. De most ebben nem nagyon ertunk egyet.
Nem tudom, hogy fiu vagy janyka vagy-e, de en egy idosodo janyka vo'nek, - igaz, 13 evvel fiatalabb kiadasu - de nem probalok meg 18 eves tinilanynak alcazni magam, nyakba folvarratott cicikkel, meztelenul uszikalva az uszomedencemben, mert piszkosul fiatalnak, szexinek akarnek tunni, mikozben - ha a sors ugy hozza -, a masik oldalon akar a nyilvanossag igenybevetelevel is ki akarom magamnak - DE FOLEG AZ IDOS KOROMNAK !!! - kovetelni a tiszteletet!

Most dontse el a naccsagos asszony, hogy a nemzet tizeneves, hajlekony tancosnocije akar lenni, vagy a Nemzet Matronaja, mert a ketto nem ugyanaz a szerep!

Vannak nok, akik egyszeruen keptelenek elfogadni az ido mulasat, az eletkorukat, es ha valaki emlekezteti oket erre, akkor o azt megalazasnak, vegzalasnak veszi.

Bizomy, bizony, az ilyen ember maximalisan kierdemli a "banya", az "agyoncicomazott mumia" es egyeb - egyebkent valoban nem szep - jelzoket, de erre szoktak mondani, hogy maganak kereste ezt a szitut: ha csendben maradt volna, elment volna az uj felulvizsgalatra, mint minden mas 75 eves nenike, aki valoban ugy huzza el az orvoshoz a megfaradt testet, hogy az egy kinszenvedessel er fol, akkor ezt a pejorativ jelzoaradatot elkerulhette volna.

Ha eszrevetted, ezen az oldalon szinte MINDENKI elorebocsajtotta, - en is - hogy bar eddig nagyra tartotta, tisztelte a muvesznot, ezzel a piti lepessel sajat magat degradalta le egy vasorru baba nyivakolos szintjere.
Csak ennyi...:o))
verum
@karma1: - én egy hatvanhat nő vagyok. Még mindig itt fórumozgatok, szeretek sakkozgatni és kutyáinkkal foglalkozni. Igaz, hogy nem akarok húsz évesnek látszani, a hajam festését tizenöt éve abbahagytam, mert úgy döntöttem, a fehér is egy szín. A külsőm öregszik, de tudásvágyam, temperamentumom, lelkesedésem nem, legfeljebb higgadtabbnak sikeredik.
Viszont tudomásul veszem, hogy vannak emberek, akik elhatározzák, hogy szembe mennek idővel és nem adják fel hivatásukat, külsejük fiatalosan tartását. Vannak, akiknek sikerül és vannak, akiknek nem. Szerintem Medveczkynek sikerül, mert tényleg jól néz ki. Szerintem sokan tanulhatnának tőle, hogy hogy ne hagyják el magukat fizikailag.
Még arra is hajlok, hogy elhiggyem, hogy táncosnő létére magas a fájdalomküszöbe.
Nyugaton pl. sok igen öreg színész még játszik, sőt igen nagy divat, hogy idősek fiatalként öltöznek, táncolni járnak, aktív életet élnek. Ami meg a hivatást illeti, nem értem, miért kellene feladnia, ha még tudja csinálni. Csak nálunk nézik azt jó szemmel, ha már előre kitapossa az utat a sírjához.
Nem tudom, megkapja-e a rokkantságáról a papírt. Én személy szerint örülnék, ha nem, mert azt jelenti, hogy tényleg olyan egészségesnek néz ki, mint amilyennek látszani akar. A gerinc sérülés meg lehet, hogy ideig-óráig tényleg nagy beteggé tette és örülök, ha ez elmúlt. Mondjuk azzal egyetértek, hogy emiatt nem panaszkodnia kellene. Mert titkolni lehet a megélt évek számát, de a betegséget már nehezebben.
És ismétlem, attól, hogy más szemléletben él, nem kellene alázni, sértegetni, női mivoltában megtaposni. Küzd azért, amit ő fontosnak tart és én ezt tisztelem benne. Én mást tartok fontosnak, de így kerek a világ.
Olyan könnyen megvetik, semmibe veszik más méltóságát - hidd el, ettől a saját is sérül.
verum
@verum: bocsi, elírtam: én csak egy nő vagyok, de hatvanhat éves. :-)
karma1
@verum: Eloszor is: koszonom a kedves hsz-edet - ha mindenben is egyetertunk, talan ebben a kerdesben nem egeszen, de ez egyaltalan nem baj...:O)))

Masodszor: kerlek, ne mondd azt, hogy "csak egy no vagyok", mert nonek lenni nem hatrany es nem szegyen...:o))

Medvecky Kobanyanak a gorog negyedebol jott, nagyon szegeny sorbol, es kaprazatos volt, amit elert. En ugy erzem, talan ezt nem kellett volna - ezt a szep eletutat - egy ilyen piti kerdes szintjere visszavinni, hiszen akar valoban lehetnek komoly fajdalmai is, ennek ellenere tartja magat mint egy profi eloadomuveszhez illik. Ha meltosaggal viselte volna a betegseget, a fajdalmat, es nem ugy kezelte volna a kotelezo vizsgalatot, mint az o szemelyes froclizasat, es szinte kikerte maganak, hogy miert kell neki ugyanazt az utat vegigjarnia, mint az osszes magyar polgartarsanak vegig kell jarnia.

Ezzel nemcsak azt arulta el magarol, hogy pitianer, de azt is, hogy mennyire lenezi azokat, akiknek a szeretete juttatta annakidejen a magasba.

Nekem osszesen ez a problemam vele. Lehet, hogyha lennenek unokai, akkor nem a melleit tenne ki a cimlapra, hanem azt, ahogy egyutt jatszanak a kicsivel. Akkor talan erzekenyebb lenne masok sorsara is, nem lenne ennyire onzo.
verum
@karma1: - Ha mindenben egyetértenénk, az nekem igen nagyon gyanús lenne. ;-)
A "csak" nem lekicsinylő módot jelent, vagy álszerénységet, hanem azt, hogy nem hatvanhat nő vagyok, ahogy hibásan írtam, hanem egyetlen egy.
verum
@karma1: - még valami. Számomra mindegy, hogy ki honnan jött és hogy van gyereke, vagy nincs.
Irtam föntebb, hogy nekem más a fontosabb, de mindenki maga tudja és dönti el, hogy neki mi.
Aztán meg mindenki döntésének vannak az életében előnyei és hátrányai. Egy dakota mondás szerint: nem véleményezzük más mokasszínjét amíg nem jártunk benne. ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.