29 millió forintnak megfelelő összeget fizetett ki Kanye West Presser Gáboréknak azután, hogy az engedélyük nélkül használta az egyik számában a Gyöngyhajú lány felvételét – értesült a Blikk.

Az amerikai rapper eredetileg 10 ezer dollárt ajánlott a felvételért (2,9 millió forint, de ezt is csak azután, hogy Presserék szóltak neki, hogy engedélyt kellett volna kérni tőlük), ezt Presserék nem fogadták el – végül peren kívüli megegyezéssel dőlt el a vita.

Presser Gáborék nem nyilatkoztak az elnyert összegtől, a Blikk egy közelálló forrástól tudta meg a 29 millió forintot, amelyből nemcsak Presser, hanem a felvétel jogtulajdonosa, a Hungaroton Records is részesedik.

A Blikk szerint a következőképp oszlik meg az elnyert összeg: az összeg fele a kiadóé, a másik fele két részre oszlik. Ebből a két részből az egyik ugyancsak feleződik, ez a két dalszerzőé (Adamis Anna, Presser Gábor), a másik pedig hét részre oszlik, ennyien voltak benne ugyanis a zenekarban.

Mivel a Gyöngyhajú lány felvételének idején az együttesnek hét tagja volt, Kóbor János (73), Benkő László (73), Molnár György (67), Mihály Tamás (69) és Laux József (†72) jogutódja is nagyjából 1 millió forintra jogosult. Presser és Adamis is kap még plusz egymil­liót, hiszen 69-ben ők az együttes tagjai voltak, vagyis Presser nagyjából 4,5 millió forintot vehet át

 - olvasható a cikkben.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
ES???

Ez kevesebb, mint egymillio US dollar, ha a kedves felesegenek egy kis shoppingolhatnekja tamad, akkor egy nap ennek az otszoroset kolti el ruhara, makeupra...

Fussa...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.