Bármely hétköznap is szeretjük, de a bisztrók étlapjain teljes létjogosultságot szerzett meleg desszert ilyen tájt az ünnepi menükben sem mellékszereplő. S otthon is könnyen összedobható, és felturbózható. Kezdő és haladó gubázók most a profiktól kapnak receptet. Mákos guba madártejes mártással Hozzávalók (4 személyre) : 5db kifli 6dl tej 160g darált mák 35g cukor 1 rúd vanília 3 tojássárgája 3 tojásfehérje 1 citrom reszelt héja A kiflit felkarikázzuk és 180 fokos előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megpirítjuk. Kikeverjük a fele cukrot, a kikapart vaníliát, a mákot, a reszelt citrom héját a tojássárgákkal, majd finoman összedolgozzuk (nem rázúdítjuk, adagolva elkeverjük) a fellangyosított tejjel, és a hűtőbe tesszük. Amíg hűl, a maradék cukrot és a tojásfehérjét felverjük majdnem teljesen kemény habbá. Kivesszük a hűtőből a mákos elegyünket és óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.. Egy nagy tálban az előpirított kiflidarabokat alaposan...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.