A nők elvárásai az élet majdnem minden területén magasak, de ha szexre kerül a sor leadnak az igényeikből.

Forrás: eletmod.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ugyeugye
@SzendiGabor: Üdv köreinkben!!!
Eleve hibásnak tartom a szóhasználatot - szex. Nekem ez egy üres testi kontaktust jelent.
mosolydorka
@SzendiGabor: Szép napot!

„A férfiak viszont, azon evolúciós okból, hogy állandóan szaporodni akarnak…”

Ez a mondat, gondolat szerintem ma már nem állja meg a helyét.
Soma
sziasztok!

Hogy kinek mennyire van központban a szex, vagy sem, ez egyéni.Nem értek egyet azzal a gondolattal, hogy a szex akkor válik központi kérdéssé, amikor az ember céltalan, élete üres. " Ezúton ajánlom a Puskin Titkos naplója c.könyvet (TKK Kiadó).A '70-es években csempészték ki Amerikába, mert az oroszok nem akarták világgá kürtölni, hogy az Anyegin irójának,a nagyszerü költőnek élete központi kérdése a szexualitás volt.A Jazz Tanszakon annak idején nagyszerü jazz történet tanárunk Friedrich Károly rengeteg olyan világklasszis jazz zenész életéről ugyanezt mondta el.Egyikük élete sem volt céltalan, és üres, mégis egyfolytában szexuális túlfütöttségben éltek.Ezt magam is nagyon meg tudom érteni...pedighát a bennem élő "Klárának"(Clara, Clarissa=tiszta, egyszerü, pontos, ő az én kötelességtudatom, kész "munkagép") köszönhetően tele vagyok szeretett munkákkal.
SzendiGabor
Kedves Mosolydorka, amit az evolúció egyszer belénk írt, azt 10-100-1000 év nem törli ki. Rendszeresen ütközök bele ebbe a félreértésbe. A modern ember problémája pont az, hogy a kőkori világra adaptálódtunk, és ma is az dolgozik bennünk, s ettől minden gellert kap.
Kedves Soma! Vanek úrral élve „továbbá a kőfaragók és a tánc- és illemtanárok is”. Speciel a költők és a zenészek, éppen a pszichoanalitikus megfigyelések szerint, speciális viszonyban vannak a szexszel. Ez azzal is összefügghet, hogy a jobbféltekében van a szexközpontunk és a kreativitás is. Felejtsük el egy pillanatra a szexet, és beszéljünk általában a primer ösztönkésztetésekről (evés, ivás, szex). Azzal, ha azt mondom, hogy a fogyasztói társadalom célja az, hogy engedelmes fogyasztókat termeljen ki, akik dolgoznak és fogyasztanak, azzal nem az embereket minősítem, hanem a kort, amiben élünk. Ne gondoljuk azt, hogy az a demokratikus, ha nem vagyunk hajlandóak elsődleges és másodlagos motivációkról beszélni. A humán másodlagos motivációk túlmutatnak a hedonizmuson. Egy zenész vagy költő (tovább a kőfaragók és a tánc- és illemtanárok is) lehetnek szexőrültek, de ők nem csak azok. Viszont sok olyan ember van, aki megmarad a naturális fogyasztás szintjén, mert oda kényszerítik. Hogy erről ő tehet, vagy nem tehet, hogy ő ezt bánja, vagy nem bánja, azt meg lehet vitatni. Nincs igen vagy nem válasz. Attól még nem nézünk le senkit, ha nevén nevezünk egy jelenséget.
Soma
Gondoltam, hogy ezt fogod felhozni, hogy a szexközpont és a kreativitás(én konkrétan úgy tudtam zene) az agyban egymáshoz igen közel helyezkedik el.Tapasztalom is, hogy a müvészek szexuálisan túlfütöttebbek.
"a fogyasztói társadalom célja az, hogy engedelmes fogyasztókat termeljen ki."- mért talán az előző koroknak talán nem az volt a célja, hogy bólogató, irányitható birkákat terelgessen arra, amerre az érdekei épp kivánták?
Bruno Bettelheim – a „korai fecske” – már 40 évvel ezelőtt azt irta „Az elég jó szülő” c.könyvében, hogy „elkezdődött az individualizáció”.Ő már érezte az előszelét, de valójában csak most, az ezredforduló tájékán kezdődött el.Ha csak a saját hazánkat, térségünket nézem, ez korábban nem is kezdődhetett el, hiszen az előző rendszer, a kommunizmus, és az azt megelőző társadalmi időszak, a vallás jelenlétével ugyanazt üzente az embereknek,vagyis: ne gondolkodj, ne kételkedj, majd mi megmondjuk neked, hogy csináld, hogy helyes!(Erről szól Orwell zseniális szatirája az „1984” is.) Ma már hál’Istennek nincs efajta terror – balta az agyba – helyette a „money-puláció” csapott le az ébredező „gyermek-emberekre”, no de ez nem tartozik szorosan a szakdolgozatom témájához.
Tehát egyfajta apa-gyermek viszony jött létre a társadalmi rendszer és a benne élő állampolgár között.”Társadalom apu”, „vallás apu” megmondta, mit szabad, mit lehet és mit kell tennie az embereknek ahhoz, hogy tisztességes állampolgárként vagy keresztényként elfogadják őket.Ez igen erős superegos müködést eredményezett, ami az élet minden területére kihatott, és akik ebben nőttek föl, folyamatosan kapaszkodnak abba, hogy valaki kivülről megmondja nekik, mi a "jó", mit tegyenek, mit vegyenek.
Csakhogy végre elkezdődött az individualizáció és a spirituális felébredés időszaka!Szerintem hatalmas globális szemléletváltás előtt vagyunk, én nem csak hogy drukkolok, de "ébresztgetek" is.

SzendiGabor
Soma!
A régi időkben nem mondták, hogy Te szabad vagy. Most az a jelszó, hogy szabad vagy. Szabad fogyasztanod. Divat az individualitás? Melyiket tetszik parancsolni? Van itt a lázadó, a különc, a népszerű, a szexis, a sikeres, a deviáns. Kérésre személyre szabjuk az individualitás látszatát kölcsönző szerepeket. Nem nagyobb az individualitás, mint régebben, csak most árucikk lett belőle.
Az individualitás talán sokkal inkább az, ha az ember olyan a szexben, amilyen, és nem akar kibontakozni, tanfolyamokon tökéletesíteni orgazmustudását. Nem akarok szexellenesnek látszani, természetesen vonatkozik ez minden másra is. Az ember fejlesztése történhet abba az irányba, hogy valódi individuum legyen belőle, de történhet abba az irányba is, hogy még jobban hasonuljon az elvárthoz. A konfekció individualitás – az a divat manapság. Már a Colát is úgy hirdetik, hogy „Fedezd fel magad”, meg „Légy valaki”. Aki ezt elhiszi, az a biztos útját választja annak, hogy ő legyen az arctalan, 2 345 890 112 számú fogyasztó. Clayton normává teszi a „helyes” viszonyt a szexhez. Ez a fő baja. Ez a pszichiátriai gondolkodás. „Légy normális”, azaz légy tök átlagos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.