Egy tükörtojás reggelire,nagyszerű lehetőség az energikus kezdésre,feltéve,ha megfelelő olajban sütjük. Egy átlagos tojás körülbelül 7 gramm fehérjét tartalmaz,és még finom is. Azonban a sütéshez használt napraforgóolaj lecserélése olivaolajra,sokkal egészségesebbé,és finobabbá teszi az eredményt. Az olívaolaj számos antioxidánst tartalmaz, és kevesebb káros aldehidet termel. Az olivaolajnak kisebb a gyulladási hőmérséklete,ezért hamarabb felmelegszik a serpenyőben. A tanulmányok korábban azt sugallták, hogy a növényi olajok a sütéshez rosszak lehetnek az egészségünkre, mivel a melegedési folyamat során mérgező vegyi anyagok keletkeznek, az úgynevezett aldehidek. Bár az olívaolaj növényi olajként van besorolva, a kutatások kimutatták, hogy az egyszeresen telítetlen olívaolaj melegítés hatására kevesebb aldehidet eredményez, mint a többi növényi olaj. Ezért ha ropogósabb,finomabb tojásokat szeretnénk fogyasztani,bátran használjunk olivaolajat a sütéséhez.

Forrás: konyvlapozo.hu
Feltöltő: Konyv-Lapozo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Az olivaolajnak kisebb a gyulladási hőmérséklete,ezért hamarabb felmelegszik a serpenyőben."

Fizikából elégtelen, a firkász leülhet...
görbetükör
Én egyáltalán nem teszek semmi zsírt, semmi olajat a rántottához sem, nemhogy a tükörtojáshoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.