A nezhézségek ellenére Hollywoodban nem állt meg az élet 2020-ban sem, így idén számos izgelmas újdonság vár ránk. Az HBO idén is számos nagyon várt szériával készül, ezeket szedte össze a Blikk.

Íme az idei év 7 legígéretesebb HBO sorozata

Fotó: hbogo.hu

Az HBO számára 2019 különösen erős év volt, hiszen a Trónok harca befejező évada mellett berobbant a köztudatba a Csernobil is, amely olyan nézőket is leültetett a képernyők elé, akiket nem érdekelnek a sorozatok. Azután nyáron az Eufória, télen pedig a szuperhősös és a jövőt megjósoló Watchmen lett közönségkedvenc, de a koronavírus miatt megtépázott 2020-ban sem panaszkodhattunk: a Stephen King 2018-as regényét feldolgozó A kívülálló, a Mark Ruffalóval készített brutális dráma, az Ez minden, amit tudok, a Nicole Kidman által játszott terapeuta családi életéről szóló Tudhattad volna, valamint sci-fi fronton A farkas gyermekei, és az Agymenők sztárjával érkezett A légikísérő is minőségi szórakozást nyújtottak.

Mi várható 2021-ben? Íme, az idei év 7 legígéretesebb HBO-s újdonsága, melyek közül valószínűleg lesz, amely már a hazánkban megszűnő HBO GO helyett az HBO Maxra érkezik:

1. The Nevers

Joss Whedon neve korábban garanciának számított a kreatív szakember olyan alkotásai miatt, mint a Buffy, a vámpírok réme, a Firefly, a 2012-es Bosszúállók film, vagy éppen a Dollhouse. A rendező megítélése azt követően változott meg, hogy sokak szerint rossz irányba vitte el a Zack Snyder által elkezdett Igazság Ligája filmet. Itt a lehetőség, hogy Whedon újra bizonyítson a károgóknak, a 2021-ben érkező The Nevers című vadonatúj sorozat egy izgalmas koncepción alapszik. A történet a 19. századba kalauzol, és egy csapatnyi viktoriánus kori nőt ismerhetünk meg benne, akik rájönnek: különleges képességeik vannak, amelyekkel megváltoztathatják a világot. Miután a 10 részes első évad készítése befejeződött, Joss Whedon a koronavírus-járványra és a nehéz körülményekre hivatkozva otthagyta a stábot, így az esetleges második szezont már biztosan nem ő készíti.

2. A terapeuta

A BeTipul című izraeli formátum a magyar nézők számára is ismerős lehet, hiszen Mácsai Pál főszereplésével 2012-től 2017-ig három évadot ért meg a Terápia című sorozat az HBO-n. Az amerikai változat A terapeuta (In Treatment) címet kapta, és 2010-ben került utoljára képernyőre. Ezért is nagy szó, hogy 11 év után a negyedik évadával tér vissza a beszélgetős kamaradráma, Gabriel Byrne helyett új női főszereplővel, az Orange Is the New Black sztárjával, Uzo Adubával. A magyar Terápia és az amerikai A terapeuta is visszanézhetőek az HBO GO-n, előbbi 8,7 ponton, utóbbi pedig 8,3 ponton áll az IMDb-n.

3. Utódlás

Jesse Armstrong sorozata, az Utódlás 2018 nyarán mutatkozott be az HBO-n, a szakma pedig nem véletlenül kezdte el úgy emlegetni a produkciót, mint a modernkori Trónok harca. A történet a kőgazdag Roy családról szólt, akik egy, a Disney-hez hasonló globális médiabirodalmat vezetnek, és az apa, Logan (Brian Cox) folyamatosan küzd gyermekeivel, főleg a drogfüggő Kendallel (Jeremy Strong), hogy megőrizze uralmát. A produkció második évada 2019 októberében volt utoljára látható, a koronavírus-járvány miatt pedig jókora csúszással, csak idén kapjuk meg a folytatást. A 2020-as Emmy-gálán és a Golden Globe-on is a Legjobb drámasorozatnak választott Udódlás egyre felkapottabbnak számít, melynek az eddigi 20 része az HBO GO-n bármikor elérhető, érdemes tenni vele egy próbát. A produkció az IMDB-n 8,6 ponton áll.

4. Félig üres

A Félig üres (Curb Your Enthusiasm) Larry David egyszemélyes projektje, melyben a humorista saját maga fikciós változatát alakítja. A produkció nagyon hasonlít hangvételében a legendás Seinfeldre, ami nem véletlen, hiszen Larry David a klasszikus szitkom egyik alkotója volt. Az epizódok irányvonalát David írja, a Félig üres legtöbb jelenetét és beszélgetéseit azonban a szereplők improvizálják. A produkcióban, mely idén már a 11. évadával jelentkezik, az amerikai hétköznapok kerülnek terítékre, és persze az, hogy Larry David mennyire nem találja a helyét a mai világban. A Félig üres 2000-ben indult el és 2011-ig jelentősebb megszakítások nélkül futott. Aztán egy nagyobb, hat éves hiátus következett, a produkció 2017-ben tért vissza a 9. etapjával, majd 2020 elején kaptuk meg a 10. szezont is. A Félig üres összes eddigi évada fenn van a magyar HBO GO-n, a szitkom az IMDb-n 8,7 pontot kapott a nézőktől.

5. Betty

A 2018-ban bemutatott Skate Kitchen című, női gördeszkásokról szóló film a magyar mozikba is megérkezett, habár Crystal Moselle alkotását nem igazán kapták fel. A produkció sokszor olyan volt, mint egy hosszúra nyúlt videoklip, amelynek köszönhetően kaphatunk egy szelet New Yorkot, és láthatjuk, hogyan töltik a mai fiatalok a szabadidejüket. A történet főszereplője Camille (Rachelle Vinberg) volt, aki egy deszkás balesetet követően megígérte anyjának, hogy a jövőben hanyagolja a sportot, mégis összeakadt a valóságban is létező Skate Kitchen nevű formációval, és együtt indultak felfedezni a metropolisz parkjait. Az HBO 2020 májusában mutatta be a Betty című 6 részes sorozatot, amely meglepő módon nem a Skate Kitchent folytatta, inkább a film rebootja volt. A szériát ugyancsak Moselle jegyezte készítőként, és az eredeti alkotás legtöbb karaktere is visszatért, igaz, itt Camille már kevésbé állt a középpontban.

A Betty a Skate Kitchenhez hasonlóan arról szólt, mihez kezd egy csapatnyi, Z-generációs lány deszkás egy, a fiúk által uralt sportágban. A Betty igazi rétegsorozat, az alternatív témákért rajongók nagyon szeretni fogják, a szélesebb közönség viszont csak furcsán nézve vonogatja tőle a vállát, erre utal a 6,7-es pontszám az IMDb-n is. A széria eddigi részei ugyancsak elérhetőek az HBO GO-n.

6. Mare of Easttown

A Mare of Easttown igazi mérföldkő lesz Kate Winslet számára, aki most játszik először detektívet, és producerként is ezzel a limitált sorozattal debütál. A történet egy Mare Sheehan nevű pennsylvaniai zsaruról szól, aki egy helyi gyilkosságot próbál megoldani, miközben az élete darabjaira hullik szét. Az HBO-tól már láttunk hasonló produkciókat, ott volt például az Éles tárgyak, amely ugyanerről szól, csak éppen az Amy Adams által alakított, megtört főszereplő egy újságírónő volt. A csatorna nyomozós drámáit általában a színészek viszik a hátukon, elég csak a True Detective-re gondolni. Kate Winsletben viszont nagyon lehet bízni, aki az ugyancsak az HBO-n vetített Mildred Pierce-ben nyújtott játékáért Emmy-t és Golden Globe-díjat is kapott.

7. Scenes From a Marriage

Ingmar Bergman svéd filmdrámája, a Jelenetek egy házasságból igazi klasszikus, az 1973-as alkotás alapján 6 részes televíziós sorozat is készült. Ezt a történetet dolgozza fel 2021-ben, modern környezetben a Scenes From a Marriage, melynek főszereplői az új Star Wars filmekből ismert Oscar Isaac és az Elit játszmában szenzációsan alakító Jessica Chastain lesznek.

Az új produkció készítője Hagai Levi, akinek a nevéhez A terapeuta mellett A viszony és A mi fiaink című sorozatok is kötődnek. A Scenes From a Marriage egy filmklasszikus felélesztése, így biztosan nagy érdeklődésre számíthat a mozirajongóktól.

Blikk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.