Richard Scott William Hutchinson négy hónapra született, ezzel ő lett a legfiatalabb koraszülött, aki bekerült a Guinness-rekordok Könyébe. Gyakorlatilag orvosi csoda, hogy túlélte.

 A fiút édesanyja egészségügyi problémái miatt kellett a világra segíteni egy minnesotai kórházban. Az előrejelzett dátumnál így 131 nappal korábban született meg. A normál terhességi idő átlagosan 40 hét, Richard 21 hét 2 napra született meg – írja a Telex.hu

Születésekor 34 dekát nyomott a koraszülött baba, akinek az orvosok semmi esélyt sem adtak, mégis él

Fotó: guinnessworldrecord.com

Richard hat hónapot töltött kórházban, szülei csak ezután vihették haza.

„Az a nap, amikor Richardot kiengedték az újszülött intenzív osztályról, olyan különleges nap volt. Emlékszem, hogy felvettem őt a kiságyából, és könnyes szemmel tartottam a karomban” – mondta Kern.

„Nem tudtam elhinni, hogy ez ugyanaz a kisfiú, aki olyan beteg volt, hogy attól tartottam, talán nem éli túl. Ugyanaz a kisfiú, aki egyszer elfért a tenyeremben, és akinek a bőre olyan áttetsző volt, hogy minden bordát és eret látni lehetett az apró testében. Nem tudtam megállni, hogy ne öleljem meg, és ne mondjam el neki, milyen büszke vagyok rá” – mondta az újszülött-orvos.

Richard június 5-én töltötte be az egy évet, és családja otthon ünnepelte meg az évfordulót.

Forrás: Telex.hu 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.