A Blikk írta meg, hogy Eszenyi Enikő miatt hagyta ott tíz éve a Vígszínházat Kovács Patrícia, Rudolf Péter igazgató érkezésével pedig most újra visszatér az intézménybe.

Kovács Patrícia visszatér a Vígszínházba – ezt gondolja az Eszenyi botrányról
Kép: Facebook

2020 márciusában a Vígszínház elszerződött dolgozói egy közös nyilatkozatban vallottak arról, mi adott okot távozásukra. Kijelentették, hogy:

az akkori igazgató, Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és agresszív vezetői kommunikáció hozzájárult ahhoz, hogy felbontották a szerződésünket a teátrummal.

Olyan színészek mint Lengyel Tamás, Mészáros Máté, Molnár Áron és Stohl András is nyilvánosságra hozták levelüket, ám a megmozdulás kezdeményezője nem más volt, mint Kovács Patrícia.

Patrícia szerint nála Eszenyi februári interjúja miatt telt be a pohár. A színházigazgató akkoriban azt állította, elítél mindennemű hatalmi visszaélést és erőszakot.

Amikor ezt olvastam, hangosan felröhögtem bizonyos állításokon, mert ott voltam és végignéztem, mit gondol ő arról, mit lehet megengedni és mit nem egy színházban

– mondta a színésznő.

Mindezek után egy hosszas interjúban vallott a történtekről Patrícia, amelyben kifejtette, hogy amit Eszenyi csinált, az több volt, mint kiabálás. Majd amikor a színházigazgató nem engedte el egy vendégfőszerepre, végleg betelt nála a pohár.

Számomra nagyon fontos, hogy visszamenjek a Vígszínházba, ahonnan tíz éve eljöttem. Akkoriban azt mondtam, hogy ide én biztos, hogy vissza fogok jönni, mert nem a Vígszínházat hagytam ott, hanem Eszenyi Enikőt.

– vallotta be Kovács Patrícia Fenyő Ivánnak egy videóbeszélgetésben.

Neki mondtam, hogy nekem dolgom van ezzel a hellyel. Amikor életemben először bementem a Vígbe – átvettem ott egy szerepet –, akkor azt éreztem, hogy ezért akartam színésznő lenni. A bennem lévő gyerek megszólalt, hogy nekem ez a mindenem

– tette hozzá.

Forrás: Blikk.hu
Címlapkép: Facebook

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

istván irén
Ez az eszenyi egy beteg barom volt és 1 ripacs remélem örökre el tűnik a süllyesztőben
ómió
Jó "mozgalmároknak", bizony, az efftársi környezet megfizethetetlen lehet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.