A Kőszegi Várszínház a járvány után megint létrehozott egy új, saját bemutatót, pont olyat, amilyenek miatt érdemes nyáron is színházba járni, mert több van benne, mint gondolnánk. Kéne valami ügy! Kéne valami fontosat csinálni, hogy azt érezzük, van célja az életünknek. Kéne valami, amiben kiteljesedhetünk, ami miatt azt érezhetjük, hogy jók vagyunk valamiben, ami berúgja az életünket, ha már régóta alig pöfékel a kipufogónk, csak akkor hallani, ha nagyon közel hajolunk hozzá. Kéne valami, ha magunktól nem tudjuk elhinni, hogy van kiút: legyen, ami miatt meggyőzhetjük magunkat mégis. Mondjuk egy gyilkosságokkal átszőtt korrupciós ügy feltárása, ha az ország egyik leggazdagabb üzletembere pont azon az eldugott, névtelen kis svéd szigeten garázdálkodik, ahol te vagy a százhatvan példányos helyi újság főszerkesztő-helyettese, pulóverminta-rovatostul, tökszépségversenyestül.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy valóban ikonikus félmondat,

ami sokat, sokkal többet mond el a mai világról, mint egy hasonlat részeként

A hvg.hu „Pulóvermintán, vegetás homáron és az élet értelmén ritkán szórakozunk ilyen jól” cikke a Kőszegi Várszínház egy előadásáról szól. Göttinger Pál írt egy képzeletbeli skandináv drámát, „Manőver címen, az élet értelméről is, meg a pulóverminta-rovatról is”.
Sajnos nem ismerem a darabot – s nem sokat sikerült találnom róla -, így nem tudhatom, hogy a cikk szerzőjének tetszett meg a fordulat („Vegetát a homárra. Miért nem pisálod le inkább az anyám sírját?” ), vagy más kiemelkedő szerepe is van a darabban. Azonban – főleg ha innen nézzük – ebben a félmondatban sokkal több van. Ráadásul akár kétélű is lehet:
egyfelől; utalás arra a vérlázító baromkodásra, amire a főző műsorok vetemednek, gyakran jól érthetően – sőt nem ritkán szemmel láthatóan – elferdítve az eredeti tényeket,
de az sem zárható ki, hogy parabola szerűség, mi a konzervatív európai polgári kultúra megreformálásáról zagyváló diktátorocskákra utal! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.