Három hónappal ezelőtt azonosították először a koronavírus új mutációját.

Forrás: Nuus
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
láz vagy hidegrázás
köhögés
nehézlégzés
fáradtság, gyengeség
izomfájdalom
fejfájás
ízlelés és szagvesztés
torokfájás
orrfolyás, orrdugulás
hányinger, hányás
gyomorégés
hátfájdalom
étvágytalanság
alvási bénulás
bőrkiütés
éjjeli izzadás
szűnni nem akaró nehézlégzés
állandó fájdalom vagy nyomásérzet a mellkasban
zavartság
képtelenség az ébren maradásra
szürke vagy kékülő bőrszín, ajkak vagy körömágy

A tünetek fentről lefelé haladva egyre súlyosabbak. Aki az alsó 5-6 közül egyet is érez magán, azonnal forduljon az orvosához, gyógyszerészéhez vagy az anyukájához.
Peller Anikó
Omikron fejfájás tünetek:

Nem csak az omikronnál, hanem a COVID többi variánsánál is gyakran jelentkezik fejfájás, mint tünet, ezek közül az egyik, hogy rendkívül vagy közepesen erőteljes a fájdalom, olyan, amilyet nagyon ritkán tapasztalsz. Ráadásul a második jel, hogy nem egy területre korlátozódik (nem a homlokod vagy a tarkód környékén fáj), hanem a fej teljes részén érezni.

A harmadik jel, ami arra utal, hogy omikron okozza a fejfájásodat, hogy leginkább késszúráshoz hasonló, pulzáló, nyomó fájdalmat tapasztalsz. Ez kifejezetten erőteljes, olyan fájdalom, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

A negyedik jel, hogy mivel az omikron hatásai napokig tartanak, így a fejfájás sem csillapodik egyetlen alvás után. Sőt, valójában napokig folyamatosan fájhat a fejed, kifejezetten kellemetlenül.

Az ötödik megkülönböztető jel, hogy a fájdalomcsillapítók nem hatnak. Hiába veszed be őket, nem javul a fájdalom, az alvás, a sötét szobában pihenés és a nyugtató tea sem segít. Akik már megkapták az oltást, és mégis megfertőződnek a COVID-dal, gyakrabban tapasztalnak fejfájást, így náluk különösen fontos lehet ez a tünet.

www.msn.com/hu-hu/hirek/other/ez-a-jel-arra-utal-hogy-a-fejf%C3%A1j%C3%A1sodat-az-omikron-vari%C3%A1ns-okozza-covid-%C3%A1ll-a-h%C3%A1tt%C3%A9rben/ar-AATFVtx?ocid=msedgdhp&pc=U531#image=AATFHdk 4

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.