A Mintapákból ismert színésznők bombalakot villantottak legújabb előadásuk, a Mephisto plakátján – írja a Blikk.hu. Klaus Mann és Szabó István klasszikusát a Spirita Társulat Egressy G. Tamás aktualizálta, Jászberényi Gábor, Földes Eszter, Gáspár András és Kuna Kata főszereplésével.

Pikáns plakáton pózolnak a Mintaapák színésznői – fotó

Fotó: Bethlen Téri Színház

 A plakátokon is jól látható, hogy a darab rendezője, Egressy G. Tamás újító szellemmel nyúlt a előadáshoz; a pikáns karakterfotók és villogó színek mellett a szövegkönyvet is frissítette a direktor. Dora szerepében Földes Eszter látható az előadásban, aki a kihívó képek ellenére nem győzi hangsúlyozni a darab aktualitást.

„Hogy miben látom a Mephisto aktualitását? Miben nem? Az ember nem változik. Vannak szebb, napfényesebb időszakok, de aztán rendre elérkezik a sötétség. Mintha végtelen nyolcast járna a világ egyetemes dinamikája. Nagyon közeli a darabban ábrázolt kor, túl közeli még az akkori valóság, az emberiség lelkiismerete azóta sem tisztult meg, és sokan inspirálódnak a régi idők egyenleteit felhasználva, újragondolva. Egy végtelen nyolcas hintájában csücsül az emberiség”

– mesélte a színésznő. A kép itt látható.

Forrás: Blikk.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.