Nyugtatókat tett diáktársa poharába egy 15 éves hajdúhadházi lány.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyirtass
@zsolti:
Olyannal van esély találkozni, hogy "szobafestő gázolt", olyanra viszont nincs, hogy "hidegburkoló rabolt", ha csak nem bankot.
Azt kéne végre felfogni mindenkinek, hogy egy "ilyen cikkben" nem elsősorban a származásra akar rámutatni az ember, hanem hogy ebben a mélységben milyen problémák találhatók. Helyzet és probléma feltárás: mi az, amivel, amiben valódi értékrendű segítségre szorúlnak. Ideje lenne már ezeket a problémákat "gyógyítani" egy egészségesebb társadalom érdekében. Erre csak úgy szüksége lenne a cigánynak, mint a magyarnak.
Ha nem beszélünk a problémákról, hanem csak rasszístát kiáltunk, akkor a megoldást sem lehet megtalálni rá.
zsolti
@nyirtass: de nem az a probléma, amit a cikk hangsúlyoz - ez a különbség. olyat hallottál már, hogy 15 éves magyar lány mérgezte meg az osztálytársát? pedig biztosan volt, sőt, még ezer más hasonló, viccesnek indult, aztán később rosszul végződött hülyeség is - aminek nem roma volt a szereplője. azzal sem értek egyet, hogy "ilyen mélységekben"... milyen mélységekben? hol? a magyar gyerek amikor wc-kefét dugott fel a másiknak? vagy amikor több magyar gyerek úgy összeverte egy társát (viccből), hogy belehalt? ugyanmár...

ez így hangulatkeltésnek tökéletes, de hogy valamilyen problémára rámutat-e? igen, az újságírás problémáira. a szenzációhajhász online lapokra, akik bármit megengednek maguknak, csak, hogy a begőzölt olvasó rákattintson a címre.
kiwi
@ balage: ha választani kéne, hogy melyik a nagyobb kulturátlanság: kattintásért cigányozni vagy káromkodni, akkor szerintem inkább az első.
nyirtass
@zsolti:
Eltudod képzelni, hogy ezek a gyerekek milyen családi kőrökben élnek? Ahol a szülők jó esetben is csak makogva olvasnak, vagy kínlódva írnak? Ahol jó esetben a "műveltséget" a TV jelenti, rossz esetben a "kortárs csoportok"?. Ahol a "család" akoholizmusból, lopásokból, verekedésekből és ehhez hasonlókból ad nevelést egy gyereknek. Nem lenne-e helyén való ezeknek a gyerekeknek értelmes társadalmi foglalkozást biztosítani.
A saját szintjüknek megfelelő erkölcsi nevelést? Természetesen a szülőket is értelmes dolgokra, munkára, erkölcsre, gazdasági beosztásra nevelni. És természetesen a tanultakat és a kötelezettségeket számon kérni. Honnét tudják ezek a gyerekek, hogy mi a kötelesség, mi az erkölcs, a jó modor, mikor ilyesmire senki nem tanítja őket. Ahol a számítógépes játékokat élőben játszó tizenkét tizenhárom éves gyerek megfolytva a játszótársát elkezdi rángatni, hogy "kelj fel, kelj fel, mert még három életed van!". Milyen szörnyű mélységek ezek?
A WC kefés esetről pedig nem vagyok meggyőződve, hogy valóban magyar gyerek tette, vagy csak letagadták a nemzetiségét.
ugyeugye
@zsolti: "de hogy valamilyen problémára rámutat-e? igen, az újságírás problémáira"

Nálad a pont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.