Mindenkit váratlanul ért a pályatársak és barátok közül Haumann Péter szombati halála.

Pályatársai közül is kevesen tudták, hogy Haumann Péter gyilkos kórral küzdött élete utolsó éveiben – olvasható a Blikk cikkében.

Megdöbbentette a pályatársakat Haumann Péter halála, többen nem is tudták, hogy betegséggel küzdött

Haumann Péter színész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának stúdiójában 2015. szeptember 9-én.

Fotó, címlapkép: MTVA Fotó: Zih Zsolt 

Haumann Péter színművész, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, kétszeres Jászai-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja szombaton hunyt el 81 éves korában, hosszú betegség után.

Borzasztóan sajnálom, hogy elment. Fiatal volt még a halálhoz. Egy éve még nyoma sem volt annak, hogy ekkora lenne a baj. (...) Tudtam, hogy beteg, sokat beszéltünk róla. Majd jött a jó hír, hogy tünetmentes. Azt mondta, hogy kigyógyították a betegségből, és sokkal jobban van. Hihetetlenül örültem ennek. Aztán... ez a gonosz betegség visszajött. Isten nyugosztolja a barátomat, aki egy kimagaslóan jó színész volt, egy igazi tehetség, és egy jó ember

- nyilatkozta a lapnak Lehoczky Zsuzsa színész, aki nemcsak pályatársa, de barátja is volt Haumann Péternek. 

Jordán Tamás is megtörten beszélt barátja elvesztéséről:

Tudtam, hogy beteg, de hogy ennyire súlyos, és hogy ennyire közel van számára a vég azt nem. Tapintatos volt, nem akart a saját gondjával terhelni senkit, talán ezért is titkolta, hogy milyen az állapota. Sajog a szívem, hogy elment közülünk, nem voltam erre felkészülve. A halála a színház és a kulturális élet számára is nagy veszteség. Péter az egyik legnagyobb színész volt, a példaképemnek tekintettem, és hálás vagyok, amiért rengetegszer dolgozhattam vele, és amiért a barátja lehettem.

Tordy Géza a Blikktől értesült Haumann Péter haláláról, őt nagyon lesújtotta a hír. Mint a lapnak elmondta, nem tudta, hogy beteg volt, az utóbbi években nem beszélt Haumann-nal, mert a saját betegsége miatt kissé elszigetelődött a világtól. 

Borzalmas, hogy meghalt a Peti, alig pár évvel volt fiatalabb nálam...

- nyilatkozta.

Trokán Péter, aki pár utcányira vett nyaralót Paloznakon, ahol Haumann Péter és felesége élt visszavonultan. 

Hatalmas most itt, Paloznakon a csönd... Péter feleségével váltottunk pár üzenetet, nem is tudom elmondani, mennyire megtört a halálhíre. Nem is tudok most mit mondani. Felfoghatatlan a fájdalom

- mondta el megtörten Trokán Péter a lapnak.

Forrás: blikk.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Mennek generációm nagy tanúi...Haumann Péter, mit is mondhatnék? Talán, hogy add át üdvözletemet a halhatatlanok társulatának, és játsszatok, mindig játsszatok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.