Ismét összecsapnak a világ legjobbja CS:GO csapatai 2023. június 7. és 11. között, jön a BLAST Premier Spring Final 2023. 

Élő közvetítéssel érkezik a BLAST Premier Spring Final

De mi fán is terem a BLAST és a CS:GO?

A BLAST egy nemzetközi Counter-Strike: Global Offensive verseny és a dán esport szervezet, az RFRSH Entertainment hozta létre a tornát 2017-ben.

A CS:GO pedig a Counter-Strike: Global Offensive (röviden: CS:GO) online csapatalapú first-person shooter játék.

Játékmenetét tekintve kompetitív jellegű. A sorozat többi tagjaihoz hasonlóan a játékban két csapat méri össze az erejét, a terroristák (T-k) és a terrorelhárítók (CT-k). A Counter-Strike sorozat klasszikus bombalerakós és túszos játékmódja (5 játékos 5 ellen, 30 körös meccs/10 játékos 10 ellen, 15 körös meccs) mellett más játékmódok is játszhatóak: Fegyververseny (Arms Race), Demolition, Deathmatch, Veszélyzóna (Danger Zone, Battle Royale mód), Szárnysegéd (Wingman, 2v2) és Repülő Felderítő (Flying Scoutsman).

A játék e-sportként

A játék az e-sportok terén a legnépszerűbb játékok közé sorolható. Évente több kisebb bajnokságot, illetve 1-2, Valve által szponzorált bajnokságokat, úgynevezett major eseményeket szerveznek. Számtalan ilyen esemény valósult már meg, amelyekre a világ bármely pontjáról kvalifikálhatják magukat a csapatok a helyi minorbajnokságokon, hogy ők lehessenek a 16 résztvevő csapat egyike.

A BLAST Premier Spring Final ezúttal az Egyesült Államok fővárosában kerül megrendezésre, ahol nyolc csapat versenyez majd egymással a 425 ezer dolláros összdíjazásért, valamint a BLAST Premier World Final 2023-as döntőbe jutás lehetőségéért.

A BLAST Premier Premier csoportjai:

A csoport

  • Vitality
  • Imperial
  • Cloud9
  • G2

B csoport

  • Heroic
  • Complexity
  • FaZe
  • Astralis

Az IEM Rio 2023 és a Paris Major 2023 bajnoka, a Vitality vezeti az A csoportot. A Cloud9, amely meglepő módon nem tudta kvalifikálni magát a Paris Major 2023 döntőjére, nagy kihívó az A csoportban. A csoportban szerepel a G2 is, akik az IEM Katowice 2023-as diadalukat követően csalódást keltő eredményeket értek el. A BLAST Premier: Spring American Showdown 2023 bajnoka, az Imperial zárja a kvartettet.

A B csoportban a jelenlegi Intel Grand Slam bajnok FaZe Clan található. Az IEM Rio 2023 második helyezettje és a Párizsi Major 2023 elődöntőse, a Heroic lesz az amerikai csapat kihívója a B csoport első helyéért. A csoportban szerepel még a dán nagyágyú Astralis és az észak-amerikai nehézsúlyú Complexity. Mindkét csapat élvezte már korábban az S-tier dicsőséget, de az utóbbi időben teljesítményük kissé visszaesett. Talán most változtatnak ezen.

Magyar nyelvű közvetítés:

kiváló hír a hazai szurkolóknak, hogy a BLAST versenysorozat idén is követhető lesz magyar nyelven, az Unibet és a Leet jóvoltából!

Mivel a verseny Washingtonban zajlik, így az időpontok az időeltolódás miatt így alakulnak.

  • 2023.06.07. – 16 órától
  • 2023.06.08. – 16 órától
  • 2023.06.09. – 19 órától
  • 2023.06.10. – 19 órától
  • 2023.06.11. – 19 órától – 20:30 – Döntő

További részletek a Blast Premier hivatalos oldalán. Az év legizgalmasabb CS:GO meccseit az Unibet Magyarország Twitch-csatornáján követheti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.