Te tudod, mi az a hely, ahol idilli falusias hangulat találkozik a történelemmel? Hollókő! Nógrád megye egyik gyöngyszeme, ahol a múlt és a jelen összetalálkozik. Ha valaha is vágytál egy különleges utazásra az időben, akkor itt a helyed! (x)

Hollókő, a világörökség része, olyan hely, amelyet érdemes meglátogatni, ha egy kicsit bele szeretnél nyúlni a múltba. Amint belépsz a falu kapuján, azonnal magával ragad a középkori atmoszféra. A hagyományos, hófehérre meszelt parasztházak, az ódon kőfalak és a macskaköves utcák mind azt sugallják, hogy itt valami különleges vár rád.

Világörökségi környezet, pihenés, kikapcsolódás… Irány Hollókő!

És ami talán a legjobb, hogy a természet szerelmeseinek is sok élményt nyújt a környék. Sétálj a környező tanösvényeken, ahol gyönyörű tájak és mesés kilátások várnak. Fedezd fel a környező erdőket és túrázz a Cserhát hegységben és hagyd, hogy magával ragadjon a vidék szépsége.

„Sok földet bejártam, de mégis csak Nóg¬rád tetszik legjobban: hegyeivel, völgyeivel, egyenesre nőtt fáival; itt úgy látom, a füvek zöldebbek, a virágok illata édesebb, mint bár¬hol másutt a világon. Még a felhő is mintha ró¬zsaszínbe öltözne, amikor átsuhan fölöttünk” – írta Mikszáth Kálmán.

Az író sorait olvasva gondolatban elénk tárul mindaz a csoda, melyet személyesen átélve azt érezzük, hogy a természet és ember kapcsolata talán még sosem volt ennyire fontos, mint napjainkban.

Ha szállás, akkor Castellum!

A Hollókő környékén található Castellum Hotel pedig a legjobb hely a pihenésre és a kikapcsolódásra. Ez a szálloda olyan egyedülálló módon épült be a környező tájba, hogy szinte úgy érezheted, mintha egy varázslatos kastélyban lennél. A modern luxus és a régi világ bája itt összeolvad, így egy igazán különleges élményben lehet részed.

A Castellum Hotel Hollókő minden igényt kielégítő modern szobái elegánsan berendezettek és tökéletes helyszínt biztosítanak a kikapcsolódáshoz. A szállodát megpillantva a távolból már elfogja az izgalom és a kíváncsiság az embert, hogy milyen élmények fogják várni… Az első benyomás érkezéskor:

4 csillagos kényeztetés festői környezetben… Vágjunk hát bele a vakációba!

Csobbanj bele a wellness sziget pihentető világába, élvezd a legkülönlegesebb masszázsok és szaunák testre- és lélekre ható pozitív hatásait. Szabadulj meg a mindennapok gondjai okozta terhektől és koncentrálj a megújulásra és feltöltődésre. Különböző kezelések, speciális olajok és rendkívül kedves személyzet… Minden adott egy felejthetetlen időtöltéshez.

Az esti órákban kedveseddel kettesben élveznéd az itt töltött idő minden percét? Panorámás privát jacuzziból fogyaszthatod a legfinomabb pezsgőt vagy gyümölcsválogatást majszolva gyönyörködhettek a csillagos égbolt végtelen szépségében.

Világörökségi környezet, pihenés, kikapcsolódás… Irány Hollókő!

Aktív kikapcsolódást kedvelő vagy? Bérelj biciklit és kalandozz a környéken kiépített bicikliútvonalakon és gyönyörű ösvényeken. Vágj bele a Kék-túra embert próbáló kalandos kihívásába és teljesítsd az Isten tenyere kilátó megmászását. A látvány és a kilátás minden erőfeszítést meg fog érni!

Ha szeretnéd mélyebben felfedezni a környéket, számos tevékenység közül válogathatsz. Látogasd meg a Hollókői Vár részeit, ahol a múlt titkai várják, hogy felfedezd őket. Éld át a több száz éves hagyományokat a falumúzeumban, ahol a helyi élet bemutatása segít megérteni a régmúlt időket.

Az itt élő emberek kedvessége és közvetlensége még a „régi szép idők” emlékét idézik, akiktől talán a mai napig sokat tapasztalhatunk és tanulhatunk. Az élő falu számos

A legfinomabb falatok megszállottja lennél?

Ebben az esetben mindenképp térj be Nógrád vármegye legjobb éttermébe.

A hotel Mikszáth étterme igazi gasztronómiai élményeket kínál, ahol a helyi ízek és ételek újraértelmezésre kerülnek a modern konyhaművészet által. A hotelben számos alkalommal élvezhetik vendégeink a tematikus, főként a páratlan gasztronómiai kincsekre alapozott hétvégéinket. Oláh Zoltán executive séf által megálmodott ételvariációk, látványkonyhával és séfasztallal, mindez élőzenével és izgalmas programokkal fűszerezve.

A környék őstermelőinek és helyi kereskedőinek legízletesebb, az erdők-mezők szezonális és friss alapanyagait összegyűjtve kreáljuk fogásainkat, melyeket tökéletesre komponálva mutatjuk be az évek során tökéletesre fejlesztett tudást.

Élmények kicsiknek és nagyoknak!

Az xbox sarok, játszótér, játékkuckó, fitness terem, bowling és biliárd egytől egyig remek időtöltést biztosít a család minden tagjának.

Lenyűgöző koktélvariációk és helyi ínyencségek kimeríthetetlen tárháza áll rendelkezésre amennyiben valaki a bár környékén érzi igazán otthon magát.

Hollókő és a Castellum Hotel mindig is a vendégeiért fog élni, Érted, Értetek!

www.hotelholloko.hu

Fotók: Pixabay.com

Partner tartalom (x)

Forrás: hotelholloko.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.