Nagyon sok oka lehet a merevedési zavarnak, és a szakértő szerint nem gyógyszerhez kell nyúlni, ha ilyen problémát észlelünk. A probléma mögött ugyanis lelki tényezők állnak a legtöbb esetben. A jó hír, hogy van megoldás! 

Megdöbbentő okai lehetne az erekciós zavarnak – Ezek a dolgok vághatják taccsra a férfiasságot

Erekciós zavar – Ne söpörjük szőnyeg alá a merevedési problémát, nézzünk szembe vele!

Megdöbbentő tény, hogy élete során legalább egyszer minden férfit érint az erekciós zavar. Akkor alakul ki merevedési probléma, ha a férfi nem tart megfelelően határt, túlságosan teljesítményszorongó, megfelelési kényszeres. Rendkívül fontos, hogy időben ismerjük fel a potenciazavart és nézzünk szembe a helyzettel.

Jó hír, hogy az erektilis diszfunkció kezelhető, és a probléma megoldásával párhuzamosan az énkép is pozitívan változik

- véli Lacsny Éva szexuálterapeuta, párkapcsolati tanácsadó.

A XXI. század felgyorsult világa hozta ezeket a merevedési problémákat, amiben elfelejtjük, hogy mi a testtudat, mi az egészséges önkép és közben rengeteg a hárítás. A férfiak neutralizálódnak, az ösztönös férfilényüket egyre kevésbé élik meg, ebből alakul ki az érzés, hogy ő nem elég jó, emiatt túl akar teljesíteni, de összezavarodik és végül nem működik a rendszer.

Ilyen okai és változatai lehetnek az erektilis diszfunkciónak

„A legfontosabb megvizsgálni, hogy eseti vagy tartós merevedési problémáról van szó. Esetiről akkor beszélünk, ha valamilyen stresszhatás okozza a potenciazavart, például munkából eredően. Ez a fajta erekciós zavar sokkal könnyebben és rövidebb idő alatt elmúlik. Az állandósult merevedési zavarnál a személyiségben, és a stresszel szembeni megküzdési mintában gyökeredzik a probléma: konfliktuskerülő, bizonytalan, nem tudja magát érvényesíteni, alárendelődő, megalkuvó, és az ebből fakadó szorongás elvágja a férfiasságot. Ez negatív hatással van az élet minden területére, de leginkább a párkapcsolatra, hiszen a férfi önbecsülését sérti, férfiképét degradálja, hogy nem tud teljesíteni. A nő pedig, ha észleli párja erkciós zavarát, magában keresi a hibát, azt érzi, hogy nem elég jó, így beindul a tükör effektus és sérül a nő önbecsülése is. Ilyenkor már egyik fél sincs megfelelő szerepben. Amikor a férfi nem vállalja magát, frusztrált, akkor átmegy kisfiúba, aki várja a megértést, stabilitást, gondoskodást, emiatt a nő anyaszerepet vesz fel. A nőben megjelenik a nagy a dilemma: azzal segítem, hogy kompenzálom vagy hagyom megküzdeni? Amikor az erekciós zavart a nő érzékeli, de nem beszélnek róla, akkor óriási frusztrációt, szorongást, terhet vesznek magukra, amit tovább cipelnek. A nő nem akarja megbántani a párját, ezért nem szembesíti a helyzettel. Emiatt halogatódik, és olyan pontra kerül, hogy általában már nem oldható meg külső segítség nélkül” – mondja Lacsny Éva szexuálterapeuta, párkapcsolati tanácsadó.

Megdöbbentő okai lehetne az erekciós zavarnak – Ezek a dolgok vághatják taccsra a férfiasságot

Az lenne a legoptimálisabb, ha mindenki őszintén tudná és merné vállalni önmagát, a sebezhetőségét, kimondaná, amivel gondja van, mert akkor a szexualitásban sem lennének ilyen problémák. Ám sajnos manapság ez egyre ritkább.

Hogyan lehet segíteni az erkciós problémákon és hogyan nyerhető vissza az elégséges hímvessző-merevség?

„Minden szexuális probléma valamilyen emberi minőségünk eredménye, ami ha megjelenik, egy még mélyebb emberi, lélektani folyamat indul be: az érintett személy tagadásba kerül, és amíg ez az állapot tart, addig nem lehet segíteni. Ha a tagadás, hárítás megszűnik, akkor felvállalja a problémát és segítőt keres. Az a kérdés, hogy a merevedési probléma észlelésétől számítva mennyi idő alatt jut el idáig? Minél gyorsabban, annál hatékonyabban lehet segíteni. A vállaláson alapszik minden. Sokan először gyógyszerhez vagy guruhoz fordulnak, aztán jönnek az önigazoló gondolatok, majd érezhetően nincs változás és végül bekövetkezik a felvállalás és a szembesülés élménye. Akik még nem néznek szembe igazán a helyzetükkel; tudják, hogy gond van, de még rejtőzködnek, azoknak sokat segíthetnek az online kurzusok is, de leghatásosabb a személyes konzultáció vagy a párterápia. Stabilabb, nem túl mélyen sérült önbecsülés esetén elegendő lehet néhány alkalom. Csorbultabb személyiségképnél ez az idő hosszabb, mert bonyolultabb emberi folyamatról szól: önbizalmat építünk, pozitív énképet alakítunk, hiszen ez az alapja. Duális folyamat zajlik, a változás a jövőre vonatkozik, de párhuzamba állítjuk a múlttal, az ott elkövetett „hibákkal”, mulasztásokkal, aminek végül meglesz az eredménye. Nem csak az alap probléma, az erekciós zavar szűnik meg, hanem pozitívan változik az énkép, magabiztosabb lesz a személy, új távlatok nyílnak meg, ami az egész életére jó hatást gyakorol” – teszi hozzá Lacsny Éva szexuálterapeuta.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
nincs impotencia, erekciós zavar, csak megúnt pina van...
Ezeket a zavarokat csakis egy kívánatos, izgalmas nő tudja orvosolni, a többi süket duma...

Nem mindegy hány éves a muff gazdija, rendkívül izgató a mellméret, és a legfontosabb a tevepata...ha azt kinyalja a versenyző, akkor úgy fog állni a kakaska, mint a cövek...

Persze sok férfi szégyenli, hogy kisebb a farka, mint a haverjának...de nem a megértő, kedves csajszit kérdezi, hanem egy szexológust, akinek fingja sincs a férfi büszkeségről...

Na meg a lelkiismeretfurdalás...meg a stressz...e kettő az impotencia fő oka.
division
@jesz: Igen "tudományosan" közelítetted meg a problémát...Nagyon sok oka lehet, amiket kezelni kell, amiket te leírtál az valóban így működik amikor egy ember még csak 18 meg huszonéves, de utána sok más fontosabb dolog is előtérbe kerül az ember életében mint egy csinos nő vagy nagy mell, plusz több egészségügyi probléma is állhat a háttérben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.