Valamikor élettel teli, mozgalmas városok. Mára kihaltak.

Forrás: femina.hu
Feltöltő: gondolkodo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gondolkodo
Nem tudom, magyar mentalitás-e, hogy 20 év alatt elfelejtettük rendesen írni az orosz tuljdonneveket.
Már nyelvtanilag is az angol felé nyalunk. Nem is tenném szóvá, ha mindenki számára egyértelmű lenne. Viszont addíg ne nagyképűsködjünk anglomániánkkal, amíg minden 4 diplomából egyet visszatartanak éppen a nyelvvizsga hiánya miatt!
Csernobil lakóvárosa latin betűkkel átírva: Pripjaty!

Nézegetjük a szellemvárosokat. közben nem sokára Magyarországon is egyre több szellemfalu lesz! Előbb-utóbb a nagyvárosok vonzáskörzetében nálunk is megjelennek a bódévárosok. A falu ipar nélkül lassacskán nem tudja eltartani magát.
Tcat
@gondolkodo: Teljesen egyetértek az orosz nevek írásával. Megvallom korábban én is előszeretettel angolosan írtam őket, de már nem tudnám elképzelni, hogy angol formájukban írjam le őket. Csak akkor használom úgy, ha nem triviális az átirata és sehol sem találom a magyar megfelelőpjét. Mondjuk neveknél azért (szerintem) lehet gyakran fejet vakarászni, hogy magyarul hogy is lenne :)
zia
Láttam egy filmet Csernobilről 20 évvel a katasztrófa után. Hátborzongató volt, ahogy az állatok " elfoglalták" az elhagyott házakat.....az otthagyott háziállatok elvadult, .a természet vissza vette azt ami eredetileg az övé volt.

Valószínű idehaza is lesz ilyen, egyes falvak máris "üresek", a fiatalok nem maradnak ott, mert semmiféle lehetőségük nincs, az idősek lassan kihalnak.....
gondolkodo
@zia: Ha egy kicsit is cinikus akarnék lenni, írnám: a "mindenáron természetvédők" fő feladata az ember(iség) számára katasztrófaként elkönyvelt események előidézése, mert a természet legnagyobb ellensége az ember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.