Minden jóérzésű embernek ajánlom olvasásra

Feltöltő: kekesfekete
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ugyeugye
annyi emberen segít ez az őssejt terápia. Itthon miért nem elérhető ez az eljárás?
kekesfekete
@ugyeugye: Ez bonyolult kérdés. Sajnos ha elterjed, veszélyben lesznek a gyógyszergyárak nyereségei, sokkal kevesebb orvosra lesz szükség stb. Egyeseknek az már másodrangú kérdés, hogy esetleg fogyatékosokból és táppénzen lévőkből egészséges teljes értékü embert lehetne faragni a társadalom részére.
Nem beszélve arról, hogy a betegség miatt lelkileg és anyagilag tönkre ment családok esetleg rendbejöhetnének, és betegápolás helyett mondjuk dolgozni tudnának.
Esetleg még mosoly is lehetne az arcukon!
ugyeugye
@kekesfekete: igen, sajnos én is ilyen érdekeket gondolok a háttérben... :(
hol van a csillogó szemű, egészséges gyerek és a szülei, a boldog család? nem érdeke ez a tőkének. olyan az, mint a rákos daganat. inkább elpusztítja a testet, de képtelen határt szabni a növekedésének. semmi nem elég neki.
kekesfekete
@ugyeugye: Igazad van. Én sajnos a saját bőrömön tapasztalom. Az eltelt 11 évben nagyon sok olyan szomorú tapasztalatot gyűjtöttem, hogy könyvet lehetne írni róla. Ha hozna eredményt meg is írnám. de attól félek, csak még nagyobb nyomás lenne rajtam.
kekesfekete
@Vera1944: összefogással talán lehetne javítani a dolgokon. A baj az, hogy a sérült emberek és családtagjaik a betegségen túl komoly megélhetési problémákkal élnek. Egy ideig van erejük küzdeni, de belefáradnak a zárt kapuk döngetésébe. Persze ez nem mindenkire igaz, de a nagy többségre igen.
Már eleve nehéz lelki teher mellett nem könnyű megkűzdeni azzal sem, hogy a szó szoros értelmében "segítséggel élők". Mennyi kűzdelem és fájdalom lenne megúszható, ha kicsit emberségesebb lenne a "politika" és az egészségügy.
ugyeugye
@kekesfekete: igen, ezt én is megfigyeltem, h a sérült emberek és a családtagjaik szinte úgy járnak, kelnek közöttünk, hogy ne zavarjanak bennünket. Szinte a testtartásuk is olyan, hogy azt sugallja, "én itt sem vagyok"
Múltkor értelmi fogytékosokat hoztak a Daga úszni. Már el akartunk jönni, de végignéztük az edzést. Csodás élmény volt!
És igen, változni kell a szemléletnek. A pénz világa ez, de ha odalépünk valakihez, rámosolygunk és segítünk neki - az nagyon ott tud lenni. És semmibe nem kerül.
ugyeugye
@kekesfekete: Dagályba
kihagy a klaviatúrám - bocs
Vera1944
Sokat láttam mindenféle gyógyithatatlan beteg gyermeket. Mindannyiszor belegondoltam, hogy akiknek - szerencsére - egészséges a gyermeke, nem is tudja mennyi küzdelem szenvedés a szülőknek, mindent odaadnának azért, hogy legalább az állapotuk javuljon ha nem is gyógyul meg. Minden tiszteletem az övéké.
kekesfekete
@ugyeugye: és vera1944: nagyon örülök, hogy itt jóérzésű emberekre találok.
Mindenhol így kellene. Jó egészséget Nektek! Itt még olvashattok a kislányomról: lilike.abbcenter.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.