Az egészséges étrendben kiemelt szerepe van a gyümölcsöknek és a zöldségeknek; ezek a mi szuperételeink, mivel olyan tápanyagokat tartalmaznak, melyek jó hatással vannak az egészségünkre.

Feltöltő: kismamacafe
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Evikati
Ez az írás azt javasolja, hogy kicsavarva, lének elkészítve fogyasszuk a gyümölcsöket. Napokban arról olvastam, hogy darabosan sokkal egészségesebb a fogyasztásuk a bennük lévő rostok miatt. Hasznos, bizonyos gyümölcsöket (alma, barack, szilva) héjastól elfogyasztani.
Ez a cikk lehet, hogy egy gyümölcscentrifuga reklámozás?:-))
kismamacafe
evikati:nem gyümölcscentrifuga reklám akart lenni, egész egyszerűen kicsik a gyerekeim, akiknek nem mindegy milyen formában kapják az ivólevet. Ők azt szeretik, ha olyan állaga van, amit szívószállal lehet inni, bár szerintem is gusztusosabb a turmix héj nélkül. Alapesetben pedig én sem szoktam meghámozni a gyümölcsöket. De ugyanilyen a lecsóban a paradicsom, gusztább héj nélkül, natúrban pedig nem hámozzuk meg. A pici lányom például nem eszi meg az őszibarackot a héja miatt, úgyhogy néha kell egy kicsit trükközni. A kisgyerekes anyukáknak rengeteg hasonló ötlet van a tarsolyában.
Vera1944
Enni enni enni és enni ha van rá pénz, mert úgy sokkal több benne a vitamin. Pl. az őszibarack héjában is, de magában a barackban sok a D vitamin.
Evikati
@kismamacafe: Természetesen a kisgyermekek szívesebben fogyasszák a szívószálas finomságokat és egyszerűbb, kényelmesebb is. Én is így adtam a gyermekeimnek, pedig akkor még igen kezdetleges gyümölcscsavarókat lehetett kapni a hazai üzletekben. 38 évvel ezelőtt NDK-ból hoztunk egy szuper szerkentyűt, mér 20 év múlva is használtam. A gyümölcsök héjától engem is ráz a hideg, ha szőrős, kemény, a gyomrom sem kedveli. Unokáim viszont minden gyümölcsöt alaposan megmosva, héjastól fogyasztanak.
Ötletekben én is bővelkedtem, míg kicsik voltak a gyermekeim. Étkezések között kapták a "csodatévő" almát. Mai napig így hívják az unokáim is. Ezt jutalomként kapták, úgy mint a "mosolygós" barackot, és a "huncut" szőlőt.
ugyeugye
@Evikati: NDK - gyártmány? az a levehető ajtajú? :D

minden úgy úgy jó, ahogy a Jóisten megteremtette, de a gyerekeknél néha kell kicsit trükközni. a lényeg, hogy bejusson!
Vera1944
Namármost jó az folyékonyan is, ha az van az üvegre irva, KÓSER SZILVAPÁLINKA de gyermekeknek nem ajánlott, felnőtteknek naponta 2x féldeci különösen influenzajárvány idején.
ugyeugye
@Evikati: csak a kabaréból. nagyon szeretem! :)
ugyeugye
@Evikati: Kern András - tuti ismered. mikor telefonon érdeklődik. hogy tessék mondani NDK turmixgép, az a levehető ajtajú van?
Evikati
@ugyeugye: ja! Így már beugrott, hogy mondod. Nagyon jó:-) Régen láttam.
ugyeugye
@Evikati: sejtettem, h ismered. alapmű :)
Vera1944
Reggel alma, este alma, ettől nő a kebled halma.(jaj nagyon meleg van kint)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.