Léteznek szerinted uniszex teendők, melyeket Neked és párodnak felváltva kellene elvégeznetek? Kedvesed is hasonlóan gondolkodik erről?

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lacaas
Jó lenne ha a mosogatást törvényileg kivennék az uniszex teendők alól... :-)
ugyeugye
@lacaas: nálunk ki van véve. ;)
(szép magyarosan)
messzelato
@ugyeugye: Én szombaton végeztem a munkával,hazamentem elvittem a gyereket sétálni utánna csináltam vacsorát,a fiammal (2 1/2 éves) sütöttünk kalácsot és elmosogattam.Vasárnap megcsináltam a reggelit,leadtam a gyereket a nagyszülőknél,porszívóztam,csináltam ebédet...majd elhúztam motorozni mert ennyi házimunka után kell valami férfiasat is csinálni.De jó férjhez híven minden alkalommal meg is jegyzem, hogy:Látod szivem milyen jól jártál velem más férfi ezt nem csinálná meg.
messzelato
Beszélget az angol a német és a magyar háziasszony a házimunkákról:
Az angol:-Én mikor férjhez mentem bejelentettem, hogy én nem végzek házi munkát.Egy hétig nem láttam, hazajött megbeszéltük azóta együtt csinálunk mindent.
A német:-Én mikor férjhez mentem bejelentettem, hogy én nem végzek házi munkát.Két hétig nem láttam, hazajött megbeszéltük azóta együtt csinálunk mindent.
A magyar:-Én mikor férjhez mentem bejelentettem hogy én nem végzek házi munkát.Három hétig nem láttam,aztán a jobb szememre egy kicsit.
Január
Inkább így működik a mosogatás: Aki főz, az nem mosogat.
denesmonika
Az a lényeg, hogy olyan munkamegosztás legyen az adott párkapcsolatban, ami náluk működik. Hogy ki mosogat, és hányszor, és cserébe mit csinál a másik, az már részlet kérdés. Felcserélődhetnek a szerepek, ha az mindkettőjüknek megfelelő csere.
denesmonika
@lacaas: Szerintem a nők is szívesen lemondanának a mosogatásról, nem hiszem, hogy sokan vannak, akik ezt örömmel végzik. De akkor mi lenne az, amit szívesen bevállalnának a férfiak, amit eddig inkább csak a nők csináltak?
ugyeugye
miért utálnak az emberek mosogatni? nekem speciel semmi gondom vele. én inkább a vasalásról mondanék le. de a ruhák olyan szépek lesznek tőle. úgyhogy csinálom. jókat lehet gondolkozni közben :)
minden hozzáállás kérdése. ha utál valamit az ember, az százszor annyi energiát visz el.
lacaas
@ugyeugye: na vasalni én szeretek. és igazad van lehet gondolkodni mellette. Ja és az ingeimet senki nem vasalja ki helyettem (anno még anyukám kivasalta :)
lacaas
mosogatás - mosogatógép
vasalás - mángorlo :-)
ugyeugye
@lacaas: vasalás - ugyeugye & lacaas ezek szerint. bár ma Evikati is írta, h megy vasalni. már hárman vagyunk :)))
51kacsa
@bigyibogyo: Minek? Olyan ronda, amikor előveszed belőle a foltos poharakat!

@ugyeugye: Én is szeretek mosogatni, a törölgetés, vagy a száradás utáni elpakolás már nem okoz ilyen "élvezetet"!
Ahogy végig olvastam a hozzászólásokat, rájöttem baromian öreg vagyok! ti.: nálunk a férjem még az átkos előtti átkos szerint nevelkedett, ahol minden "ajtón belüli" munka az asszonyé! A férfi munka pedig a kinti: udvar seprés, favágás(gáz van!), víz hordás (fél évszázada bent a víz)! Szóval nálunk rabszolgaság van! Úgy vagyok, erre a kis időre, amíg még itt vagyok, már teszek rá!
ugyeugye
@51kacsa: nálunk 5 perc alatt megszáradnak a tányérok, edények, és aztán 2 perc alatt elpakolom. törölgetni jujjjjujjjjjj nagyon nem szeretek.
modernkori rabszolgaság - nagyon tetszik :D
szaboria
@51kacsa: Most lelepleződtél te is tudsz siránkozni.Egy másik forum témában mármindenek lehordtál hogy csak siránkozni tudok. Kezdetben nálunk is igy zajlot de én tettem róla, hogy egyenlöek vagyunk és azota nálunk közösen csinálunk mindent kivéve a mosogatást mert azt gép végzi
bigyibogyo
@51kacsa: mosogatogep es tabletta fuggo. sokkal szebben mosogatnak mint ahogy kezzel lehet. szo szerint csillog az uvegpohar a vegen :)
51kacsa
@szaboria: Már írtam máshol is, hogy akadj le rólam végre!

@bigyibogyo: Kedvet kaptam! Rohanok és veszek gépet! Köszi a tipp!
szaboria
@51kacsa: Kedves aasszonyság te kezdted.
ugyeugye
@51kacsa: :D :D :D
nem fogok tudni röhögve elaludni.

szaboria
@51kacsa: Űlj le és himez,mert ha szépen csinálod igen drágán el lehet adni.Mivel én idösebb vagyok tehát te vagy..........!
Január
Szeressük egymást gyerekek,
a szív a legszebb kincs.
Ennél szebb szó, hogy szeretet,
a nagyvilágon nincs.
Az élet úgyis tovaszáll,
a sír magába zár.
Szeressük egymást gyerekek,
mert minden percért kár!
szaboria
@Január: IGAZAD VAN ÉN MÁR NEM FOGOK VÁLSZOLNI.
zsuci
De jó én egyedül élek és beosztom a munkát ma mosok én,holnap vasalok én!Ezen magammal összesem veszek!De jó?
denesmonika
@lacaas: Ha inkább vasalsz, mint mosogatsz, akkor cserébe kivasalod párod vasalnivaló ruháit is?
Bár hallottam már olyan felállásról is, hogy mindenki saját maga után mosogat. Csak kérdem én, mi lesz a fazékkal, és a fakanállal?
Evikati
@denesmonika: nálunk nem jött be a "mindenki maga után mosogat" mozgalom:-)
A fiúk szerint én vagyok a finnyás:-) "Miért baj az, ha egy kis levestészta marad a tányér oldalán?"
Szeretek vasalni. Ilyenkor hallgatom a kedvenc klasszikusokat.
lacaas
@denesmonika: Kivasalok én bármit csak csak ne kelljen főzni vagy mosogatni :-)

@zsuci: fogadj fel rá vkit, de előre mondom: én nem vállalom :-)
denesmonika
@lacaas: hát igen, az a tuti, ha az ember felfogad egy bejárónőt, aki mindent megcsinál, vagy legalább "Isaurát"- aki nálunk pl. a mosógép.
bigyibogyo
hamar szoba kerult Isaura.
most tervezek uj mosogepet venni. mi a kulonbseg a felul es oldaltoltos kozt? es azon kivul, h "A" -s legyen mire kell figyelni?:)
anniy tanacsot mar kaptam,h Indesit legyen...
ugyeugye
@bigyibogyo: attól függ, mennyi helyed van. én az ablakosat jobban szerettem, mert láttam, hol tart a programmal a gép. az indezit jó választás, nagyon szerettem. volt rajta pl. aqua stop program, amivel megállíthattam a mosást centrifugálás előtt, és számomra tetszőleges ideig ázhattak a ruhák az illatos öblítőben.
most sajnos olyan a fürdőszoba elrendezése, hogy csak felültöltős fért el, abból is egy keskeny. nem szeretem.pedig egy iszonyat drága Candy.ez az én tanácsom.
ugyeugye
@bigyibogyo: indesit :)
igen az jó, ha energiatakarékos, és legyen jó nagy a centrifuga fordulatszáma. szinte szárazan veheted ki még a farmert is belőle.
szaboria
@bigyibogyo: Ha tényleg érdekel akkor a dupla AA kategriást mert az már viztakarékos is az, hogy felül vagy oldalsó töltésü legyen nekem mindkettő volt most ablakos van mindegyik jó .egykicsit dárágbbat kell venni mert több rajta a garancia. A hajdu minamatomat mai is vissza sirom l7 évig használtam mikor kiszakad a dobja addig szerelőt sem látott.
Kakastoll
Ma-holnap nem fognak veszekedni, hogy ki mosogat, mert ahhoz előbb főzni kell megtanulni......ami ma nem egy szeretett foglalkozás.
ugyeugye
@Kakastoll: én szeretek főzni. mindenki egész héten máshol eszik, legalább hét végén együnk jót - itthon, együtt.
Kakastoll
@ugyeugye: Tíz fiatalból kettő ha tud....

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.