Karácsony alkalmából a nem vallásos családban nevelkedő gyerek is találkozik Jézus születésének történetével és az ehhez kapcsolódó hitvilággal. Néha -szerencsétlen módon- agresszív és félelmetkeltő formában történik mindez, mint El Topo kisfiának esetében is, amikoris a tanító néni a Jehova Tanúinak füzetecskéit felolvasva sorolta a gyerekek bűneit. A történetek koránt sincsen vége, levélírónk az igazgatónőhöz fordult, személyes találkozót kérve, levelére azonban még nem érkezett válasz.

Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adsl70
Szerintem a gyereket nem kell félteni ettől sokkal rosszabb a 'jehova tanui' személyesen találkozni :-D
Azért vannak a vallásos nevelésnek előnye is csak néhány pogány szülő lihegi túl. :-)
"Ha nem ad személyes garanciát arra, hogy ez nem fordulhat elő több, kurva nagy botrány lesz, ezt megigérem.." a bűnös szavak azért a kedves szülő sem egy tegnapi bárány ...
szaboria
Minden család maga dönti el milyen vallásban hisz.Csak egykis dolog mig a jehova tanuinak vezetői külföldi utakra rohangálnak addig megtévesztetek mjadnem ,hogy megélnek.Volt kollegámék beléptek a jehovákhoz igen fiatalok és születet egy kisbabájuk meglátogattuk öket és az láttam,hogy kézzel moss mievl már ez az 5 gyerekük felajánlotam a régi de müködő képes mosogépemet. Amilyen indokkal vissza utasitotta megállt az eszem a Vallásuk nem engedimeg,hogy könnyitsenek a fizika munkán neki kézzelkell mosni.
gondolkodo
"Ha nem ad személyes garanciát arra, hogy ez nem fordulhat elő több, kurva nagy botrány lesz, ezt megigérem." - hát nem tudom, ki hogyan van vele, de én minden blogolótól elvárom a jó, szabatos, egyértelmű fogalmazást.
Más: ha botrányt akarsz, ám csinálj botrányt. Viszont akkor engedd meg másnak is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.