Hiába volt az idei tél fagyos, hosszú távon a téli átlaghőmérséklet fagypont felett lesz Magyarországon. Több lesz azonban az extrém hideg, és valamivel gyakrabban szakad ránk hirtelen nagymennyiségű csapadék. Azt azonban még a szakértők sem látják világosan, hogy összességében csapadékosabbak lesznek-e a telek. Egy biztos: a következő negyven évben kevesebbet kell majd fűtenünk.

Forrás: fn.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cadmagician
igaz hogy megemelték a gáz árát, de az átlaghőmérsékletet is...
Zsoel
Én nem örülök ennek a folyamatnak. A télre nagy szükség van a mezőgazdaság szempontjából: a fagy elpusztítja a kártevőket, szétmállasztja a szántáskor keletkezett nagy rögöket, a hó betakarja és melegen tartja a vetést stb. Meg fogja sínyleni az agrárgazdálkodásunk a melegebb teleket.
Azonkívül érzelmi szempontból is fontos a tél, mert azért csak "karácsonyabb" a karácsony mínusz fokokkal és hólepellel (pláne Szenteste, nagy pelyhekben hulló hóval), mint plusz 20 fokkal, langyos széllel és esővel. Azonkívül nekem a téli szórakozások (csúszkálás, korcsolyázás, szánkó stb.) is hiányozna. Én nem akarok meleg teleket, szerintem a tél legyen tél, a nyár meg legyen nyár - hasonlóképpen a tavasz és az ősz is, nálunk ez a természet rendje.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.