Használt "hannoveri" villamosokat vesz a BKV 160 millió forintért, a járművekkel a régi Ganz-szerelvények egy részét váltják ki a jövő év elejétől. A fővárosi Fidesz-frakció üdvözölte a döntést, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) pedig rámutatott arra: a szervezet három éve javasolja ezt a lépést a BKV-nak.

Forrás: automenedzser.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lbs
Ez egy teljesen jó ötlet ennek a pénz-szűkös, átmeneti időszaknak az áthidalására!
Az ún. "Hannoveri" villamosok több járaton is a 2000-res évek eleje óta futnak, tehát majdnem tíz éve.
Mivel visszatápláló fékezésre is alkalmasak, emellett elektronikus hajtásszabályozásuk van, energiatakarékosabbak, mint az át nem alakított GANZ csuklósok. (Ezek egy része szintén elektronikus hajtásszabályozású.)
Jó műszaki állapotúak és nem jelentenek típusbővülést sem, mivel már nagyobb darabszámban üzemelteti ezeket a járműveket a BKV.

Az egy más kérdés, hogy ideje kiírni a jövőbe mutató villamoskocsikra villamoskocsi tendert.
Akár itthon is készülhetnének - hasonlóan az újrainduló buszgyártáshoz ahol fel kellene venni a trolibuszgyártás újbóli felfuttatását is - az új villamosok és lehetőleg úgy kellene kiírni a tendert, hogy a hajtásszabályozásuk elemei kompatibilisak legyenek a trolibuszokéval.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.