"A repülőgép-vezetők - talán foglalkozási ártalomként - nem egy sírós fajta. Számukra az élet, a halál, a repülés, dicséret, fenyítés a mindennapok olyan velejárója, amit el kell viselni. Így aztán nekünk - a katonai repülés perifériáján élőknek - adatik meg, hogy ebbe a férfias világba megpróbáljunk érzéseket becsempészni. Megfoghatatlan rajongás ez, hiszen tudjuk, ha néhány röpke óra erejéig el is juthatunk egy hátsó kabinban a felhőkergetők világába, ez a világ az övék, nekünk csak a rácsodálkozás marad. "

Forrás: jetfly.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dragonita
www.jetfly.hu/rovatok/jetfly/a_fak_allva_halnak_meg/
A fák állva halnak meg...
...avagy a vadászgépeknek is van lelkük

"Nem nagyon értettük, de akkor már két éve álltunk a gyárudvaron, és lassan már feladtuk a reményt, hogy valaha is repülhetünk. Nagyon el voltunk keseredve, hiszen naponta láttuk, amint társaink dübörögve végigrohannak a betonon, és az ég felé emelve orrukat, meredeken száguldanak a fölfelé, vagy hirtelen eltűnnek a felhők között. Magát az érzést ismertük, hiszen miután kigurultunk a gyárból, berepültek bennünket. Ma sem feledem azt a hihetetlen izgalmat, amikor először fordultam rá a végtelennek tűnő betonpályára. Óráknak tűnt az a pár perc, amíg a pilótám minden porcikámat leellenőrzött, és végre bekapcsolta az utánégetőimet..."
dragonita
oroszvilag.hu/?t1=magyarorszag_es_a_posztszovjet_terseg&hid=1459
....Vári Gyula, Kovács Péter és Szabó „Topi” Zoltán pilóták számos külföldi díjat nyertek a a típuson végzett bemutató repüléseikkel. A MiG-29-es félelmetesen erős iker RD-33-as hajtóművei illetve bámulatos aerodinamikája hajmeresztő manővereket is lehetővé tettek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok