A Tiszafüreden található Kérész Központ 930 négyzetméteren várja a látogatókat, hogy interaktív módon ismerkedjenek meg a Tisza-tóval. A központból túrákat is indítanak, így minden évszakban ideális programlehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Hihetetlen, vízen is megközelíthető látványosság nyílt a Tisza-tónál

Fotó: Facebook/Kérész Központ

A KÉR-ÉSZ-TÉR kiállításon digitális homokozóval, ügyességi játékkal és VR 360 kisfilmmel fedezhető fel a Tisza-tó élővilága. Az emeleten a Tisza-tó élővilágát fürkésző távcsövek, babzsákmozi és természetbúvár labor is megtalálható.

A központ túrákat szervez a természetfotózás szerelmeseinek, és lehetőséget biztosít a képek professzionális kidolgozására is.

A vízi túrák élményét SUP-ok, kenuk, kajakok segítik a létesítmény úszóműves stégjétől indulva, ehhez eszközbérlésre is van lehetőség, többek között az újdonságnak számító vízi eszközzel, mint az amerikai gyártmányú Schiller water bike. A víz felől érkező látogatók számára a Kérész kikötő rendelkezésre áll a központ meglátogatása idejére.

Az épületben büfé, konferenciaterem több bérelhető iroda és ajándékbolt is helyet kapott. A parkolóban elektromos személygépkocsik töltésére is lehetőség nyílik.

A 2024. május 6-i ünnepélyes szalagátvágást követően, a KÉRÉSZ Öko- és Aktiv Turisztikai Központ próba üzemmódban működik, és kizárólag az előre bejelentkezett csoportokat fogadja. A tesztidőszak várhatóan májusban lezárul és júniustól mindenki számára nyitva áll – közölte a ilovetiszato.hu.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@KisTehen: Szóval ott is loptatatok, komcsik?
Nyírfa
Ez a bűnronda épület nem tájidegen?
Ja, nem sokáig lesz víz a tómederben, vagy, ha lesz is, az szennyezetetté válik, mert épül a környéken egy új akkugyár kínai barátaink és orbán viktor szuverenista békegalamb jóvoltából.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.